Home / Ellecom / Veld EDS door storm getroffen

Veld EDS door storm getroffen

ELLECOM – De storm die woensdagavond over het land trok, heeft ook de gemeente Rheden niet ongedeerd gelaten. In Ellecom werd het voetbalveld van EDS flink getroffen en ook elders in het dorp onstond schade door vallende tallen en zelfs bomen.

Direct na de storm zijn de brandweer en verschillende teams van Rayonbeheer de weg op gegaan om gevaarlijke situaties aan te pakken. Het ging hierbij zoals gezegd vooral om omgewaaide en beschadigde bomen.
Donderdagmorgen zijn de teams opnieuw de weg op gegaan om de schade te inventariseren en de ergste schade direct te herstellen. De brandweer boor hierbij ondersteuning met een hoogwerker, waarmee zware takken die los aan bomen hingen werden verwijderd.

Het hoofdveld van voetbalclub EDS in Ellecom is het zwaarst getroffen door de storm. Op het achterste deel van het veld zijn verschillende bomen terecht gekomen. De ballenvangers en het doel aan de achterzijde van het veld werden volledig vernield. De gemeente werkte nog de hele dag door om de schade te herstellen en takken en bomen op het veld op te ruimen. Dit moest snel gebeuren omdat prof-voetbalclub Gazianterpspor uit Turkije een trainingskamp heeft in Ellecom en hierbij gebruik maakt van de faciliteiten van EDS. Op handen en voeten kropen medewerkers van Rayonbeheer over het veld om rechtopstaande en daardoor gevaarlijke splinters en takken uit het veld te trekken.
 

Lees ook

Excelsior viert 125-jarig bestaan met groots concert

ELLECOM – Muziekvereniging Excelsior in Ellecom en De Steeg jubileert. De vereniging werd opgericht in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.