Home / Doesburg / Laadpunt elektrische auto

Laadpunt elektrische auto

DOESBURG – Woensdagochtend werd door wethouder Fred Jansen het eerste oplaadpunt voor elektrische auto’s geopend. Een elektrische auto stond op de Doesburgse Kloostertuin op de parkeerplaats bij het bordje dat aangeeft dat daar een oplaadpunt is.

Door het openen van het oplaadpunt met een speciaal pasje en daarna het inpluggen van de stekker, was de opening een feit. Etienne Neervoort van E-laad legde het procedé uit en liet ook alle ins en outs van een elektrische auto zien. De gemeente Doesburg heeft zich sterk gemaakt om in aanmerking te komen voor twee van de 10.000 laadpunten die e-laad weggeeft. E-laad is een initiatief van vrijwel alle netbeheerders die op deze wijze de elektrische auto stimuleren.
“De volgende generatie elektrische auto’s zullen door verbeterde opslagcapaciteit nog een groter actieradius krijgen. Nu is dat al zo’n 250 kilometer. Ook zal binnen afzienbare tijd de navigatiesystemen aangeven waar de oplaadpunten zich bevinden. Doesburg heeft nu twee oplaadpunten; één op de Kloostertuin en één op de Bleek. Dat is een geweldige primeur voor Doesburg”, aldus Fred Jansen.
Rob Groen en Fred Jansen probeerden samen uit hoe een elektrische auto rijdt. Opvallend is dat hij vrijwel geen geluid maakt. Naderhand werd er door een voorbijganger gemeld dat dit wel erg leuk is, maar dat er nu ook wel eens oplaadpunten voor de elektrische fietsen moesten komen. “Die zijn er al veel meer dan auto’s. Alle toeristen die per elektrische fiets Doesburg aandoen hebben die mogelijkheid niet, het zou ook goed zijn dit te realiseren”, aldus de passant – foto: Hanny ten Dolle

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.