Home / Velp / Posbankloop legt topper Greg van Hest vast

Posbankloop legt topper Greg van Hest vast

VELP – De organisatie van de ATAG Posbankloop heeft de eerste toppers voor de loop van dit jaar vastgelegd. Greg van Hest heeft toegezegd naar Velp te komen, evenals Niels Strik. Bij de vrouwen zal in ieder geval Esther Schipper aan de start staan. De ATAG Posbankloop wordt dit jaar gehouden op zondag 26 september 2010.

Na een lange en glansrijke carrière neemt Greg van Hest (37) dit jaar afscheid van de wedstrijdsport. Zijn hoofddoel dit laatste seizoen is de Marathon van New York, waar hij nog een keer een goede tijd wil lopen. De Posbankloop past in zijn voorbereiding op deze wedstrijd. “In New York moet de laatste kilometers behoorlijk worden geklommen en dan zijn die trainingskilometers op de Posbank mooi meegenomen voor Greg”, zegt Bert Pessink, die namens de organisatie van de Posbankloop is belast met het vastleggen van topatleten.

Zeker is inmiddels ook dat Niels Strik (36) uit Baarn van de partij is bij de ATAG Posbankloop. Strik is al jaren een vaste waarde in de top van de Nederlandse wegatletiek. Vorig jaar liep hij de Amsterdam Marathon in een sterke tijd van 2.18.08 en de 10 km raffelt hij nog altijd af in ongeveer 30 minuten. Bij de Zevenheuvelenloop vorig jaar was Strik met een tijd van 46.02 minuten de tweede Nederlander op de 15 kilometer. In een grijs verleden won Niels Strik meerdere keren de korte afstanden van de Rozendaalse Veldloop en de Bedriegertjesloop.

Bij de vrouwen heeft Esther Schipper haar deelname toegezegd. Samen met haar vriend (en voormalig nationale topper) Martin Lauret is Esther Schipper (22) sinds kort woonachtig in Rheden. Schipper is een aankomend topper op de marathon. Ondanks haar jeugdige leeftijd liep ze er al twee (Chicago in 2008 en Amsterdam in 2009) en de verwachtingen rond haar zijn hooggespannen. Het hoofddoel van Esther Schipper dit jaar is het NK halve marathon op 3 oktober in Breda. Hoewel dat slechts een week na de ATAG Posbankloop is, zal Esther Schipper toch in Velp aan de start verschijnen. Esther: “We wonen nu in Rheden, we trainen veel op de Posbank en dan laten we de Posbankloop natuurlijk niet links liggen. Ik beschouw de Posbankloop als mijn laatste serieuze trainingsloop met het oog op het NK halve marathon.”

Bert Pessink over de samenstelling van het deelnemersveld: “Er komen zeker nog toppers bij, wellicht ook de nodige Afrikanen. We hebben de afgelopen jaren heel veel sterke lopers gehad, met name uit Kenia. Die jongens gaan er helemaal voor en laten fantastische sport zien.”

Deelnemen aan de ATAG Posbankloop op zondag 26 september kan alleen bij voorinschrijving via de site van de organisatie: www.atagposbankloop.nl. Op dit moment zit het aantal voorinschrijvers 25% boven het aantal van vorig jaar begin juli.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.