Veiligheidsregio NOG waarschuwt voor extreem weer

REGIO – De Veiligheidsregio NO-Gelderland bereid zich voor op de mogelijk extreme weersomstandigheden waarvoor een landelijk weeralarm is aangekondigd.

De piek van het extreme weer, dat naar verwachting bestaat uit heel veel regen, hagel, zeer harde windstoten en onweer, ligt voor de regio Noord- en Oost-Gelderland vermoedelijk woensdag na 17.00 uur.
Nadere plaatsaanduidingen of tijdstippen zijn nu niet aan te geven.

De regio waarschuwt de inwoners van de regio en het publiek voor de verwachte omstandigheden en adviseert om maatregelen te nemen.
Uiteraard dient men ramen en deuren te sluiten, zonneschermen opdraaien, parasols en andere min of meer losse voorwerpen opbergen of stormbestendig vastzetten.

Niet de weg op
Gaat u niet de weg op, zorg dat u tijdig op uw bestemming bent of blijf in afwachting op een veilige (werk)plek. Treinen kunnen uitvallen, het verkeer kan gestremd raken.
Help buren of anderen die hulp nodig hebben bij de voorbereiding op de bijzondere omstandigheden. Houdt u rekening met tijdelijke stroomuitval.
Om storingen te voorkomen, wordt gevraagd niet onnodig het mobiele telefoonnet te gebruiken.

Hulp en Informatie
Via Radio Gelderland zal er zo nodig informatie en tips worden verspreid.
Om het alarmnummer 112 storingvrij te houden, vraagt de regio alleen 112 te bellen bij spoedeisende hulp zoals gewonden of ernstig bedreigende situaties voor mens of dier.
Voor alle andere meldingen, zoals omgevallen bomen etc. kan men bellen via 0900-8844.

Wateroverlast
Bij wateroverlast in kelders, het overlopen van het riool in een toilet of afvoerputje, kan de brandweer op dat moment helaas niets uitrichten. Zij adviseert om in dergelijke gevallen het toilet en/of putje af te stoppen met bijvoorbeeld de toiletbril of ander materiaal, dit zo mogelijk met tape af te plakken en op de toiletbril en/of putje een zwaar voorwerp te plaatsen.

Campings
Campingbeheerders wordt geadviseerd om de kampeerders te waarschuwen en te adviseren om losse voortenten tijdelijk weg te halen of stormvast te maken. Ook wordt campingbeheerders geadviseerd om een opvanglocatie voor hun kampeerders in gereedheid te brengen.

Pretparken
Beheerders van pretparken en andere locaties met veel bezoekers, wordt geadviseerd een opvanglocatie voor de bezoekers in gereedheid te brengen.

Watersport
Beheerders van (jacht)havens en andere watersportlocaties wordt dringend gevraagd de bezoekers en sporters op het water, zwemmers, surfers, zeilers en opvarende van boten tijdig naar de wal te roepen en een opvanglocaties in gereedheid te brengen.

Buitenevenementen
Organisatoren van buitenevenementen wordt geadviseerd om tijdig maatregelen te nemen om deelnemers tijdig te waarschuwen en een opvanglocatie gereed te maken.

Bedrijven
Bedrijven en uitvoerders van bouwwerken wordt geadviseerd om maatregelen te nemen om problemen door wateroverlast en storm te voorkomen. Waarschuw de medewerkers tijdig en breng zo nodig een opvanglocatie in gereedheid.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.