zaterdag 27 november 2021 | WEEK 47 |
HomeRegioVeiligheidsregio NOG waarschuwt voor extreem weer

Veiligheidsregio NOG waarschuwt voor extreem weer

REGIO – De Veiligheidsregio NO-Gelderland bereid zich voor op de mogelijk extreme weersomstandigheden waarvoor een landelijk weeralarm is aangekondigd.

De piek van het extreme weer, dat naar verwachting bestaat uit heel veel regen, hagel, zeer harde windstoten en onweer, ligt voor de regio Noord- en Oost-Gelderland vermoedelijk woensdag na 17.00 uur.
Nadere plaatsaanduidingen of tijdstippen zijn nu niet aan te geven.

De regio waarschuwt de inwoners van de regio en het publiek voor de verwachte omstandigheden en adviseert om maatregelen te nemen.
Uiteraard dient men ramen en deuren te sluiten, zonneschermen opdraaien, parasols en andere min of meer losse voorwerpen opbergen of stormbestendig vastzetten.

Niet de weg op
Gaat u niet de weg op, zorg dat u tijdig op uw bestemming bent of blijf in afwachting op een veilige (werk)plek. Treinen kunnen uitvallen, het verkeer kan gestremd raken.
Help buren of anderen die hulp nodig hebben bij de voorbereiding op de bijzondere omstandigheden. Houdt u rekening met tijdelijke stroomuitval.
Om storingen te voorkomen, wordt gevraagd niet onnodig het mobiele telefoonnet te gebruiken.

Hulp en Informatie
Via Radio Gelderland zal er zo nodig informatie en tips worden verspreid.
Om het alarmnummer 112 storingvrij te houden, vraagt de regio alleen 112 te bellen bij spoedeisende hulp zoals gewonden of ernstig bedreigende situaties voor mens of dier.
Voor alle andere meldingen, zoals omgevallen bomen etc. kan men bellen via 0900-8844.

Wateroverlast
Bij wateroverlast in kelders, het overlopen van het riool in een toilet of afvoerputje, kan de brandweer op dat moment helaas niets uitrichten. Zij adviseert om in dergelijke gevallen het toilet en/of putje af te stoppen met bijvoorbeeld de toiletbril of ander materiaal, dit zo mogelijk met tape af te plakken en op de toiletbril en/of putje een zwaar voorwerp te plaatsen.

Campings
Campingbeheerders wordt geadviseerd om de kampeerders te waarschuwen en te adviseren om losse voortenten tijdelijk weg te halen of stormvast te maken. Ook wordt campingbeheerders geadviseerd om een opvanglocatie voor hun kampeerders in gereedheid te brengen.

Pretparken
Beheerders van pretparken en andere locaties met veel bezoekers, wordt geadviseerd een opvanglocatie voor de bezoekers in gereedheid te brengen.

Watersport
Beheerders van (jacht)havens en andere watersportlocaties wordt dringend gevraagd de bezoekers en sporters op het water, zwemmers, surfers, zeilers en opvarende van boten tijdig naar de wal te roepen en een opvanglocaties in gereedheid te brengen.

Buitenevenementen
Organisatoren van buitenevenementen wordt geadviseerd om tijdig maatregelen te nemen om deelnemers tijdig te waarschuwen en een opvanglocatie gereed te maken.

Bedrijven
Bedrijven en uitvoerders van bouwwerken wordt geadviseerd om maatregelen te nemen om problemen door wateroverlast en storm te voorkomen. Waarschuw de medewerkers tijdig en breng zo nodig een opvanglocatie in gereedheid.
 

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0215201_schrijven__pen_op_papier.jpg

Ik vind: Wildraster Velp

Het wildraster in Velp wordt verplaatst, de landbouw wint het van de natuur. Natuurmonumenten plaatst op dit moment een nieuw wildraster. Het raster van 2.20 meter hoog loopt vanaf de tennisbanen in Velp globaal richting de Herikhuizerweg en gaat dan verder omhoog langs het mooie pad aan de westkant van

0215043_Braakballen_pluizen.jpg

Braakballen pluizen

RHEDEN - Kinderen van 6 tot en met 12 jaar kunnen zondag 28 november terecht bij Bezoekerscentrum Veluwezoom in Rheden om braakballen uit te pluizen. Samen met een gids ontdekken zij wat uilen allemaal eten. Braakballen zijn droge, pluizige balletjes, die afkomstig zijn van uilen. Door ze met een pincet

Raadsleden Apeldoorn en Voorst bezoeken Klarenbeek

KLARENBEEK - Onlangs bezochten raadsleden van de gemeente Apeldoorn en Voorst Klarenbeek. Het raadsbezoek vond plaats in Het Boshuis. Burgemeester Renske Helmer-Englebert ontving haar ambtsgenoot Ton Heerts van Apeldoorn.

0215426_eten.jpg

Caleidoz opent de Huiskamer

DOESBURG - Op maandag 29 november opent de Huiskamer van Caleidoz om 9.30 uur voor het eerst haar deuren op Beumerskamp in Doesburg. Eenieder kan er terecht om een kop koffie of thee te drinken en gezellig te kletsen. Voor wie meer uitdaging zoekt, zijn er tal van activiteiten mogelijk.

0213399_Yoga_tonden.jpeg

Yoga in de Sterre in Tonden

TONDEN - Yogalerares Lotte de Monte verzorgt yogalessen in het clubgebouw aan de Sterrebosweg 6 in Tonden. Dit doet zij elke dinsdag van 19.30 tot 20.45 uur en vrijdag van 9.00 tot 10.15 uur. De lessen zijn geschikt voor ieder niveau, dus ook mensen die geen ervaring hebben met yoga

0215038_Beplantingsproject.JPG

Meer bomen en struiken voor kwaliteitsimpuls landschap

KLARENBEEK - Maar liefst 40 bewoners uit het buitengebied van de gemeente Apeldoorn doen mee aan twee projecten van Stichting Landschapsbeheer Gelderland, waarbij zij streekeigen bomen en struiken planten om de biodiversiteit te versterken. Het gaat om de projecten ‘Kwaliteitsimpuls Lieren/Oosterhuizen/Beekbergen’ en ’24 Biodiversiteitsplannen Beemte-Broekland’.