Home / Hall / SHE bekocht door Graafschap

SHE bekocht door Graafschap

HALL – Clubs in het betaalde voetbal zetten alle zeilen bij om sluitende begrotingen te krijgen en moeten inspanningen leveren om de financiële eindjes aan elkaar te knopen. Daarbij is de steun van een grote supportersschare onontbeerlijk. De Graafschap kan – buiten de Achterhoek – rekenen op veel support vanuit het gebied langs de IJssel.

Als men echter de oefenduels afwerkt op een wijze zoals dinsdagavond in Hall, is het snel met die goodwill gedaan. De Superboeren traden tegen een streekteam aan met een veredelde B-selectie. Een domper voor de organisatie van SHE, die er alles aan had gedaan om het publiek een leuke avond te bezorgen. Als de organisatie een behoorlijke vergoedingssom moet betalen aan de Doetinchemse club, mag worden verwacht dat de ploeg met bekende namen binnen de lijnen verschijnt. Dat was niet het geval. De complete A-selectie bleef aan de kant en de toeschouwers voelden zich bekocht. De Graafschap heeft op deze avond geen vrienden gemaakt in Hall.

Voetbalvereniging SHE had er opnieuw een geweldig spektakel van gemaakt. Men had de zaakjes organisatorisch prima voor elkaar. Veel leden waren in touw om alles gladjes te laten verlopen en niets was aan het toeval overgelaten. De ruim 600 toeschouwers hebben in ieder geval een leuke wedstrijd gezien, waarbij niet alleen de ‘profs’ aan de bal waren. De streekselectie bestond uit spelers van Erica’76, Angerlo Vooruit, Sportclub Brummen, Eerbeekse Boys, Rheden, FC Zutphen en SHE. Dit team kon behoorlijk tegenstand bieden en hoewel de spelers van De Graafschap meer in balbezit waren, kwam de ploeg van Fred Spieker en Roland Barink ook tot aanvallende acties. Na het beginsignaal van scheidsrechter Scholten, werd het initiatief genomen door De Graafschap, dat onder andere Brummenaar Leon Broekhof in de gelederen had. Er ontspon zich een interessant treffen, met een overwicht voor de Doetinchemmers. Doelman Timo Verijzer (Erica ’76) moest enkele keren handelend optreden om zijn doel schoon te houden. Dat lukte in de eerste helft niet helemaal, want De Graafschap wist driemaal te scoren. Natuurlijk werd zichtbaar dat de amateurs slechts tweemaal getraind hadden, maar desondanks kon men elkaar redelijk vinden.

In de tweede helft zakte het tempo wat in, maar bleef het duel leuk om naar te kijken. Ook door keeper Dirk Willem Tiecken (Angerlo Vooruit) werden prima reddingen verricht, waardoor de nederlaag (6-1) alleszins binnen de perken bleef. Enige dissonant was de schandalige overtreding van Graafschap-speler Jonathan Goosen op verdediger Nick Boterman (Eerbeekse Boys). Het mag een wonder heten dat de Eerbekenaar de wedstrijd kon voortzetten. Scheidsrechter Scholten wist zich geen raad met de situatie en waar ‘rood’ op z’n plaats was geweest, liet hij het bij een vermaning.
Scoreverloop: Streekteam–De Graafschap 1-6 (0-3). 6. Kaye Coppoolse 0-1, 28. Sjoerd Overgoor 0-2, 38. Geoffrey Hairemans 0-3, 71. Leon Broekhof 0-4, 72. Geoffrey Hairemans 0-5, 79. Nick Obma 1-5, 86. Peter Jungschläger 1-6. Aantal toeschouwers: 600.
 

Lees ook

Bord bij Koningsbrug

HALL – Op Koningsdag is naast de Hallse of Koningsbrug over het Apeldoorns Kanaal een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.