Home / Eerbeek / Europese titels Ligtlee en Dorand

Europese titels Ligtlee en Dorand

EERBEEK / NOORWEGEN – Afgelopen weekend werden in Sandnes Noorwegen de Europees kampioenschappen fietscross verreden. In het centrum Van Sandnes had de organisatie speciaal voor dit evenement een baan aangelegd. Het publiek was met grote getale aanwezig, de tribunes zaten bomvol met enthousiaste Noren om de rijders aan te moedigen.

Voor het Eerbeekse Oxalis/ UMF fietscross team waren Gerben Dorland, Elis & Sam Ligtlee uit Eerbeek afgereisd naar het hoge noorden om deel te nemen aan dit EK.
Op donderdag werd er eerst getraind en op zaterdag moesten Sam Ligtlee en Elis Ligtlee hun kampioenschap afwerken. Sam kwam de manches goed door en plaatste zich voor een kwart finale waarin hij derde werd. Met deze derde plek ging hij door naar een halve finale. In de halve finale werd hij met een vijfde plaats uitgeschakeld voor de finale.

Elis (foto) kwam naar Noorwegen om haar Europese titel te verdedigen. Door drie maal winst in de manches plaatste zij zich voor de finale. In deze finale had zij kopstart en gaf deze niet meer af en liet de concurrentie achter zich. Met deze winst haalde zij haar achtste Europese titel binnen.

Gerben Dorland (foto) moest op zondag aan het starthek verschijnen. Zijn doelstelling is om dit jaar drie titels binnen te halen, namelijk het Nederland, Europees én Wereldkampioenschap. Dorland wist zijn manches goed door te komen en plaatste zich voor de finale. Daarin was hij bij de start slecht weg. Hij begon aan een spannende inhaalrace en met een fantastische eindspurt wist hij het Europees Kampioenschap binnen te halen!

Met twee titels op zak, reisden de Eerbeeknaren huiswaarts. Daar kunnen de koffers deze week weer opnieuw worden ingepakt voor het volgende doel. Donderdag vertrekken de rijders naar Zuid-Afrika waar de wereldkampioenschappen worden verreden in Pietermaritzburg.
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.