Mannen met gestolen tuingereedschap opgepakt

BRUMMEN / ZUTPHEN – De recherche in Zutphen is op zoek naar de eigenaren van een oranje bosmaaier, oranje kettingzaag en blauwe grondboor. Dit tuingereedschap trof de politie dinsdagmiddag aan, in een auto, die onder verdachte omstandigheden in het buitengebied van Brummen werd gesignaleerd. De beide inzittenden, twee mannen van 19 en 21 jaar en afkomstig uit Zutphen werden aangehouden.

Naast het dure tuingereedschap trof de politie in de auto een mobiel telefoontoestel, dat rond het middaguur uit een woning in het buitengebied van Brummen (de Rhienderensestraat) bleek te zijn ontvreemd. Beide mannen werden aangehouden en ingesloten op verdenking van diefstal.

De politie vermoedt dat beide mannen ook betrokken zijn bij de diefstal van het eerder genoemde tuingereedschap. Dat kan dinsdag in de ochtenduren, uit een schuur of vanaf het erf van een woning in het buitengebied van Brummen of de wijde omgeving hebben plaats gevonden. Eigenaren van dit soort gereedschap wordt dringend gevraagd na te gaan of het gereedschap nog in hun schuur aanwezig is. Bij vermissing kan men contact op nemen met de recherche in Zutphen via 0900-8844.

Bij de politie is bekend, dat de laatste maanden meerdere keren duur tuingereedschap uit schuren of loodsen bij woningen in het buitengebied werd ontvreemd. In die gevallen werd een blauwe stationwagen gesignaleerd. De inzittende(n) vroegen de bewoners of men oud ijzer of accu’s te koop had. De politie vermoedt, dat wanneer de bewoners niet thuis waren, schuren en loodsen werden doorzocht.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.