Home / Doesburg / Doesburg Binnenste Buiten biedt vier dagen amusement

Doesburg Binnenste Buiten biedt vier dagen amusement

DOESBURG – Van woensdag 14 t/m zaterdag 17 juli staat het centrum van Doesburg weer helemaal in het teken van Doesburg Binnenste Buiten. Het concept is al jaren bekend én succesvol: het is een combinatie van straattheater, een braderie van zo’n 200 kramen, muziek en activiteiten voor de kinderen.

Het artiestenprogramma ziet er weer indrukwekkend uit. Dit jaar komen weer ruim twintig verschillende theateracts naar Doesburg. Ze duiken op de meest onverwachte momenten op tussen het publiek of kondigen hun optreden juist met heel veel bombarie aan. Maar hoe ze het ook doen, het is altijd schitterend om te zien en meer dan eens wordt het publiek betrokken bij de act. Het straattheater is al vele jaren dé trekker van DBB.
Naast het straattheater speelt de muziek een grote rol. Naast optredens van bands en artiesten bij Kings Place op de Markt en bij Du Midi op de ‘Driesprong’, spelen dweilorkesten en percussiebands dagelijks in de binnenstad en brengen ze sfeer en gezelligheid. Tijdens het KAB Dweilorkestenfestival op zaterdag zullen liefst acht dweilorkesten door de stad ‘dweilen’ en eindigt dat alles om 16.30 uur in een grandioze finale met alle orkesten samen op de Markt.
Even succesvol als traditioneel tijdens DBB, is de kindermarkt. Die wordt op woensdag van 13.00 tot 20.00 uur gehouden en op donderdag en vrijdag van 16.00 tot 20.00 uur. Zaterdag is de kindermarkt van 08.00 tot 16.00 uur. En die ochtend wordt ook de door Rabobank gesponsorde Clowntjesoptocht gehouden. Die vertrekt om 10.00 uur op het Roggeplein.
Een andere trekker dit jaar is de Roadshow van de Koninklijke Marine, die vier dagen lang zal worden opgesteld aan de Meipoortstraat. Er wordt ondermeer een klimtoren opgebouwd en in een truck is een complete ‘brug’ van een marineschip nagebouwd.
Donderdag is het radio- en tv spektakel van Onmroep Gelderland live in Doesburg. Eric van den Berg presenteert dan zijn radioprogramma ‘Een Berg Muziek’, tussen 14.00 en 16.00 uur. Bezoekers van Doesburg Binnenste Buiten kunnen ter plekke plaatjes aanvragen of zelf muziek maken. Angelique Krüger presenteert iedere dag om 18.20 uur een live tv-uitzending met bekende en onbekende gasten, toeristische tips en persoonlijke verhalen.

www.doesburgbb.nl 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.