Rheden en Rozendaal hoog in ranglijst Elsevier

REGIO – Inwoners van de gemeenten Rheden en Rozendaal boffen. Volgens weekblad Elsevier zijn beide gemeenten prettig om in te wonen.

Elsevier publiceerde onlangs een onderzoek naar de beste woongemeente van Nederland. Het blad onderzocht hiervoor alle 430 Nederlandse gemeenten op aspecten als woonomgeving, nabijheid van voorzieningen en economische vitaliteit. De gemeente Rozendaal staat op de 15e plaats in de eindranglijst, de gemeente Rheden bevindt zich op plek 23. Rheden scoort volgens Elsevier vooral goed bij senioren en gezinnen. Bij jongeren en tweeverdieners zonder kinderen is de gemeente minder in trek. Ook Rozendaal doet het bij de gezinnen goed, maar valt bij de senioren buiten de top-50. Elsevier geeft zowel Rheden als Rozendaal een zeer goede beoordeling voor de leefomgeving. Rozendaal staat zelfs vierde in de ranglijst van gemeenten met de beste kwaliteit van het landschap. Werkloosheid krijgt bij Rheden het predikaat ‘zeer matig’. Rheden en Rozendaal krijgen allebei een onvoldoende voor het digitaal loket. Qua verschillende voorzieningen scoren beide gemeenten goed tot zeer goed. De gemeente Doesburg staat met een 224e plek net buiten de eerste helft van de ranglijst. Doesburg heeft een goede leefomgeving, maar scoort minder op onderwijs, zorg en werkloosheid.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.