Home / Velp / Mellory haalt diploma Styling & Design

Mellory haalt diploma Styling & Design

VELP – Voor het eerst studeerde dit jaar leerlingen, niveau 4, af aan de opleiding Styling en Design; een MBO opleiding van het Groenhorstcollege in Velp. De opleiding is van creatieve aard en de leerlingen moesten voor hun eindexamen een Proeve van Bekwaamheid afleggen. Twee van de zeven kandidaten zijn excellent afgestudeerd, waaronder Mallory Derksen uit Pannerden.

Mallory is ontzettend blij met haar diploma, het eindresultaat en haar toekomst. “Ik heb stage gelopen bij een bedrijf in Didam dat producten ontwerpt voor onder andere Disney. Ik mag daar blijven werken”, straalt Mallory. “In september start ik; eerst ga ik lekker vakantie vieren”. Bij het bedrijf gaat de pas afgestudeerde Mallory meer de grafische kant op en gaat ze zich bezig houden met het ontwerpen van artikelen.
Dat Mallory een talent is bewijst ook het feit dat ze excellent is afgestudeerd is. “Je bent excellent afgestudeerd wanneer je voor alle onderdelen een ‘goed’ haalt. Dat zijn minstens twintig onderdelen in dit nieuwe competentiegerichte onderwijs. De onderdelen bepalen of iemand klaar is voor de arbeidsmarkt”, legt de docente Saskia Franke – Dekker stralend uit. “Mallory heeft het heel goed gedaan”.
De eindexamenopdracht was een product in de markt te zetten en het concept van dit product te visualiseren. Dit resulteerde in prachtige werkstukken waaronder een etaleerpresentatie, een ingericht pand op papier, promotiemateriaal, moodboards enzovoort. Mallory: “We kregen allemaal een product dat met eten te maken heeft, toegewezen. Ik mocht aan de slag met crêpes. Je gaat eerst aan de slag met een concept verzinnen, je maakt een moodboard, je ontwikkelt een adviesmap, je schrijft een ondernemingsplan, je bedenkt een logo en uiteindelijk etaleer je en ontwerp je artikelen”, legt Mallory uit. In totaal zijn de leerlingen zeventien weken met het project bezig geweest. Mallory deed onderzoek naar crêpes en kwam erachter dat iedereen een ongezond beeld heeft bij dit eten. Mallory wilde er een gezond en natuurlijk product van maken en heeft dus ingespeeld op het soort meel.
Alle onderdelen van de opleiding kwamen aan bod: interieuradvisering, etaleren, de grafische kant en de tekenvakken. Saskia Franke: “Visueel moet het allemaal kloppen. Daar draait de opleiding om. Officieel heet je als je afgestudeerd bent aan deze opleiding, manager stylist, maar dat is een breed begrip. Je kan er heel veel kanten mee op”.
De opleiding Styling & Design verhuist na de zomer tijdelijk naar de Middachtensingel 1 in Arnhem. Het huidige gebouw aan de Pinkenbergseweg 5f in Velp wordt helemaal gerenoveerd en uitgebreid zodat straks alle opleidingen weer in één gebouw kunnen worden gegeven. De verwachting is dat dit na ongeveer drie jaar af is. – Foto Lotte Bienias.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.