Wie wordt winnaar Snappenburg de Vriesprijs

DOESBURG – Sinds 1995 wordt door de Monumentenvereniging Doesburg jaarlijks de Snappenburg de Vriesprijs toegekend aan een pand uit de binnenstad waaraan bijzonder herstel is uitgevoerd. Dit jaar wil de Monumentenvereniging de Doesburgers en andere geïnteresseerden uitnodigen ook zelf voordrachten te doen van panden die voor de prijs in aanmerking komen.

Het moet dan met name gaan om panden en gebouwen in de binnenstad van Doesburg waaraan zich positieve verbeteringen hebben voorgedaan. Voordrachten hiervoor kan men voor 1 september opgeven aan het bestuur van de Monumentenvereniging 15 april 1945, t.a.v. de secretaris, de heer F. Lange, Koepoortstraat 20, 6981 AS Doesburg, of per e-mail via monver@acanthus.demon.nl.
Begin september kiest een jury, bestaande uit drie bestuursleden van de Monumentenvereniging, uit de nominaties een pand voor de Snappenburg de Vriesprijs. Het pand dient aan de volgende criteria te voldoen: het object heeft tijd, geld en opoffering gevraagd, de resultaten zijn vanaf de openbare weg zichtbaar, de werkzaamheden zijn onverplicht verricht, de omvang van toevoegingen en / of verbeteringen doen niet ter zake en het resultaat is verrassend en draagt bij aan de verrijking van de stad Doesburg. De Snappenburg de Vries-prijs wordt tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 11 september in het Doesburgse stadhuis uitgereikt. Naast een passende oorkonde ontvangt de winnaar een gravure van Oud-Doesburg.

www.monumentenverenigingdoesburg.nl
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.