Home / Doesburg / Grote oefening bij zwembad Den Helder

Grote oefening bij zwembad Den Helder

DOESBURG – Vorige week werd er een grote oefening gehouden op zwembad Den Helder. Samen met de BHV van het zwembad werd er een rampscenario nagespeeld. In het bad waren kinderen en ouders van de Scouting aan het zwemmen toen de melding kwam dat er bij werkzaamheden het een en ander fout was gegaan. In allerijl werden de zwemmers geëvacueerd naar het terrein van de Rivalen aan de overkant. De brandweer was er snel en om het pand te betreden werden twee brandweermensen in de speciale pakken, die bestand zijn tegen chemische invloeden, gehesen. Binnen vonden ze toch nog een “slachtoffer”. Deze werd snel naar buiten in veiligheid gebracht. Een mooie oefening, waarvan een ieder hoopt dat het nooit in het echt zal plaats vinden. Ook het personeel van het zwembad was niet op de hoogte van deze rampoefening zodat ook daar gelijk getest kon worden hoe een en ander verloopt als er iets mis gaat. De evacuatie door het zwembadpersoneel en daarna de inzet van de brandweer verliep gesmeerd – foto: Hanny ten Dolle

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.