Rhedense sportvelden krijgen vanwege droogte extra water

DE STEEG – Alle sportvelden in de gemeente Rheden kunnen dit weekend vanwege de extreme droogte op een extra slok water rekenen.

De gemeente Rheden werkt de komende dagen met man en macht aan het besproeien van sportvelden, bomen en struiken. Rheden heeft een planning gemaakt om de sportvelden met beleid van water te voorzien. ¨Dit is niet een kwestie van de kraan openzetten¨, laat de gemeente Rheden weten. ¨De hoeveelheid water per veld luistert zeer nauw.¨ Eerder dit jaar klaagden verschillende sportverenigingen over de slechte kwaliteit van hun grasmat. Onderzoeksbureau Alterra van de universiteit in Wageningen verrichtte de afgelopen maanden een studie naar het beheer van de velden op sportpark Nieuwland in Dieren. Hieruit kwam naar voren dat de beregening van het gras te wensen overliet. De gemeente Rheden is verantwoordelijk voor het beheer van de zes Rhedense sportcomplexen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.