Landbouw en natuur heeft last van droogte

REGIO – Landbouw en natuur ondervinden steeds meer hinder van de aanhoudende droogte. Op plekken waar de waterstand te laag wordt, worden vissen gevangen om elders te worden uitgezet. Er is al proces verbaal opgemaakt tegen loonwerkers die in opdracht van de gemeente Doetinchem oppervlaktewater gebruikten om bomen water te geven.

Om de beperkte wateraanvoer zo goed mogelijk te verdelen, heeft het Waterschap Rijn en IJssel op verschillende plaatsen stuwen en inlaten bijgesteld en een enkele vispassage gesloten. Het lage waterpeil heeft in een aantal watergangen desondanks tot een beperkte vissterfte geleid. Met lokale visverenigingen in het gebied van de Berkel, de Boven Slinge, Schipbeek, Baaksebeek en Oude IJssel zijn afspraken gemaakt met hengelsportverenigingen om vissen over te zetten naar waterrijkere gebieden.

Vanaf 7 juli geldt een verbod op onttrekking van oppervlaktewater. Hier wordt ook nadrukkelijk op gecontroleerd. Het verbod op onttrekking van het oppervlaktewater is noodzakelijk om het nog aanwezige water in de verschillende rivieren, beken, sloten en andere watergangen zo lang mogelijk op peil te houden. Het is nog wel toegestaan grondwater te gebruiken.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.