Home / Doesburg / Spectaculaire opening sportplein

Spectaculaire opening sportplein

DOESBURG – Het nieuwe sportplein in Beinum bij de basisscholen de Ark en de Wetelaar is klaar. Donderdagavond vond de officiële opening plaats met het spectaculaire straatsportevenement Urban Sports Experience (USX). Het nieuwe sportplein bestaat uit een voetbalkooi en een basketbalveld, waar eventueel ook getennist kan worden. Voor de gelegenheid was er ook een veldje voor streetdance gelegd.

De voorzitter van de wijkraad Beinum roemde de inzet van alle betrokkenen bij het tot stand komen van dit sportplein. Voor kinderen tot 12 jaar was er al wel een speelveld, maar boven de 12 jaar nog niet. Nu is er voor iedere leeftijd iets.
Door de Rotaryclub werd een cheque overhandigd aan wethouder Jansen, voor het project en het bleek een cheque van maar liefst 7500 euro.
De aftrap werd gedaan door twee spelers van de Graafschap en hierop werden er door de Graafschap spelers twee teams geformeerd en kon het eerste partijtje voetbal beginnen. Bij dit spectaculaire straatsportspektakel USX van de Gelderse Sport Federatie (GSF) konden de jongeren kennismaken met sporten als panna voetbal, streetbasketbal, urban hockey, streetsurfing, breakdance en streetsoccer. Ook werd er deze avond nog het Wijken Kampioenschap Straatvoetbal Doesburg gehouden.

Het sportplein is gefinancierd met de middelen van het Kleine Stedenbeleid van de Provincie Gelderland. Ook de Rotary levert een financiële bijdrage. Ondertussen werkt de gemeente ook aan de vernieuwing van de andere speelplekken in de wijk. Wethouder Willem Bouman meldde al eerder: “Samen met de scholen en de mensen in de wijk investeren we zo in een goed opgroeiklimaat voor onze jeugd. Het is belangrijk voor Beinum en belangrijk voor de toekomst van onze stad. Wonen in Doesburg houdt je jong”.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.