Oude vertrouwde Veluwse Markt

BEEKBERGEN – De vakanties zijn begonnen, dus is het weer tijd voor de Veluwse Avondmarkten in Beekbergen. Het initiatief van de ondernemers van Bemivo onderging enkele jaren geleden een upgrade, waardoor ook een deel van de Dorpstraat bij het evenement betrokken werd. Het plein bij het nieuwe complex de Hoge Wije speelt nu eveneens een rol en ook daar was het donderdagavond, tijdens de tweede editie van dit seizoen, goed toeven. Een verkoelend drankje, een smakelijke ijscoupe en genieten van het optreden van een shantykoor. Wat wil een mens die de Veluwe als toerist bezoekt nog meer?
Overigens niet alleen onder de standhouders – allen gestoken in Veluwse klederdracht – veel vertrouwde gezichten, veel bezoekers keren eveneens regelmatig terug. De Avondmarkten trekken veel publiek uit de omgeving van Beekbergen. Er zijn er die iedere donderdagavond in juli en augustus present zijn. “Wij fietsen er eigenlijk iedere woensdag naar toe”, aldus mevrouw Wichers uit Eerbeek. “Dan lopen we een keer rond, nemen een kijkje bij de ambachten en de optredens en we eindigen altijd met een bosje paling. Een traktatie voor thuis.” En haar man vult aan: “En het verveelt ons eigenlijk nooit.”
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.