Home / Regio / Verkennende studie N786 gaat door

Verkennende studie N786 gaat door

REGIO – De verkennende studie van de N786 tussen Dieren en Apeldoorn gaat door. HDe studie dreigde te worden geschrapt door bezuinigingen bij de provincie. Provinciale Staten heeft echter met een ruime meerderheid een motie aangenomen om het budget voor deze studie veilig te stellen. Portefeuillehouders van de gemeenten Rheden, Brummen en Apeldoorn zijn, net als bedrijven, de transportsector en tal van wijkverenigingen al langere tijd bezig om de verkeersproblematiek op de N786 op de agenda te krijgen. Niet alleen is een goed functioneren van de N786 van groot belang voor de bedrijven in Eerbeek en Loenen, maar ook voor de leefbaarheid in Laag-Soeren en Loenen. De verkennende studie is rond 2011 afgerond. Hiermee krijgt Provinciale Staten inzicht in de mogelijke oplossingen en bijbehorende globale kosten. Om het uitvoeren van eventuele plannen mogelijk te maken, moeten nog wel financiële middelen worden gezocht.
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.