Centrumplan Eerbeek blijft hoog op agenda

EERBEEK – Het Centrumplan van Eerbeek heeft prioriteit binnen de plannen van het college van Brummen. Waarschijnlijk gaat er wel het één en ander veranderen ten opzichte van de plannen zoals deze gepresenteerd en afgesproken in het Akkoord op Hoofdlijnen.

Eind vorig jaar heeft de gemeenteraad een structuurvisie voor het Centrumplan vastgesteld, waarna een Akkoord op Hoofdlijnen is aangesteld tussen de belangrijkste betrokken (markt)partijen. Inmiddels is een nieuw college aangetreden dat heeft besloten een nieuw gemeentehuis geen deel te laten uitmaken van de plannen. Daarom moet een nieuw Akkoord op Hoofdlijnen worden opgesteld. Het gaat hierin met name om het stationsgebied, waar het nieuwe gemeentehuis voorzien was. Stedenbouwkundig bureau Kuiper Compagnons gaat deze omgeving opnieuw bestuderen en invullen. De Adviesgroep Eerbeek blijft een belangrijke partner bij het bedenken van plannen.
Het college en de gemeenteraad hebben duidelijk aangegeven dat het Centrumplan prioriteit houdt. Wel hebben burgemeester en wethouders aangegeven dat de uiteindelijke besluiten moeten passen in het huishoudboekje van de gemeente. Met het oog op de komende bezuinigingen wordt verwacht dat er weinig geld is voor nieuw beleid. Ook bij het doen van versoberingsvoorstellen is de Adviesgroep aanwezig.
De betrokken partners dienen voor 31 december hun afspraken over de ontwikkeling van het centrum Eerbeek in een contract te hebben vastgelegd om in aanmerking te komen voor provinciale subsidie voor het Centrumplan.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.