woensdag 20 oktober 2021 | WEEK 42 |
HomeDoesburgBurgernet verwelkomt 25.000e deelnemer – uit Doesburg

Burgernet verwelkomt 25.000e deelnemer – uit Doesburg

DOESBURG / REGIO – Burgernet heeft woensdagmiddag een 66-jarige man uit Doesburg in het zonnetje gezet. De man had zich aangemeld voor Burgernet en bleek de 25.000e deelnemer te zijn in de politieregio Gelderland-Midden. De Doesburger kreeg een kijkje achter de schermen van Burgernet aangeboden.

 

De wijkagent haalde de Doesburger, samen met zijn partner en dochter bij zijn woning op en bracht hen naar het Bureau Burgernet in Velp. Daar konden zij kennis maken met de mensen achter Burgernet. Een centralist van de politiemeldkamer liet hen zien hoe een Burgernetactie in de meldkamer verloopt. Aan het einde van de middag overhandigde korpschef Pim Miltenburg de Doesburger een bos bloemen en een boek over de politie en bedankte hem voor zijn deelname aan Burgernet.

De werving van burgernetters gaat ook in de zomerperiode door. Burgernet staat de komende tijd met een wervingsstand op diverse evenementen. Geïnteresseerden kunnen zich daar direct aanmelden. Burgernet is aanwezig op de volgende evenementen:

Doesburg: woensdag 14 juli : Binnenste Buiten
Velp: donderdag 22 juli en 12 augustus: Velper donderdag
Huissen: dinsdag 3 augustus: Huissense Dag
Bemmel: Maandag 9 augustus: Ponymarkt Bemmel
Dieren: Zaterdag 21 augustus: IJsselfeest

Samenwerkingsverband
Burgernet is een samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. In de politieregio Gelderland-Midden startte Burgernet eind 2008 in Ede. Burgernet is nu actief in de gemeenten Barneveld, Ede, Nijkerk, Renkum, Scherpenzeel en Wageningen. Dit najaar volgen de gemeenten Doesburg, Overbetuwe, Lingewaard, Rheden en Rozendaal. Op dit moment hebben zich al 25.000 deelnemers aangemeld voor Burgernet. Verwacht wordt dat voorjaar 2011 Burgernet in de hele politieregio Gelderland-Midden actief is. Dankzij de inzet van deze deelnemers zijn verdachten op heterdaad door de politie aangehouden, vermiste personen opgespoord en is nuttige informatie verstrekt aan de politie.
 

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0211714_Beursvloer.jpg

Beursvloer helpt verenigingen en stichtingen

DOESBURG - Maandag 1 november is er weer een beursvloer van de Doesburg Rhedense Uitdaging. Verenigingen of stichtingen die hier graag aan mee willen doen, maar hun vraag nog niet goed concreet krijgen, zijn welkom om op donderdag 14 oktober aan te sluiten bij de inspiratiesessie in Jongerencentrum 0313 in

0209739_Het_Juridische_Huis.jpeg

Laagdrempelige hulp van studenten bij Het Juridische Huis

DIEREN - Wie een vraag heeft over juridische kwesties, hoeft niet direct een dure advocaat in te schakelen. In Dieren opende recent Het Juridische Huis, een initiatief van rechtenstudent Musa Elarslan. Particulieren en ondernemers kunnen hier terecht voor gratis juridisch advies.

DIEREN - Wie een vraag heeft over juridische kwesties, hoeft

Halloween Eerbeek in andere vorm, maar net zo spannend

EERBEEK - Geen Ride dit jaar, maar een andere invulling van Halloween Eerbeek. Drie weekenden lang kunnen bezoekers genieten van het
Skillspark, Screampark en de Scary Skelter Rally. Alles wordt weer uit de kast gehaald om het dorp in Halloween-sfeer te brengen. De decors en verlichting komen weer uit

Dierenaar Wim Ritsema klaar voor WK Marathon

DIEREN - Hardloper Wim Ritsema uit Dieren maakt zich op voor zijn deelname aan de marathon in Londen op zondag 3 oktober. Hij mag daar deelnemen aan het WK marathonlopen en is één van de kanshebbers in zijn leeftijdscategorie 55-59.

DIEREN - Hardloper Wim Ritsema uit Dieren maakt zich op voor

Paula Jolink geëerd door EC Hummelo

HUMMELO - Blij verrast was Paula Jolink, toen zij dinsdag tijdens de maandelijkse vergadering van de Evenementen Commissie Hummelo werd toegesproken door de gast...