Home / Doesburg / Burgernet verwelkomt 25.000e deelnemer – uit Doesburg

Burgernet verwelkomt 25.000e deelnemer – uit Doesburg

DOESBURG / REGIO – Burgernet heeft woensdagmiddag een 66-jarige man uit Doesburg in het zonnetje gezet. De man had zich aangemeld voor Burgernet en bleek de 25.000e deelnemer te zijn in de politieregio Gelderland-Midden. De Doesburger kreeg een kijkje achter de schermen van Burgernet aangeboden.

 

De wijkagent haalde de Doesburger, samen met zijn partner en dochter bij zijn woning op en bracht hen naar het Bureau Burgernet in Velp. Daar konden zij kennis maken met de mensen achter Burgernet. Een centralist van de politiemeldkamer liet hen zien hoe een Burgernetactie in de meldkamer verloopt. Aan het einde van de middag overhandigde korpschef Pim Miltenburg de Doesburger een bos bloemen en een boek over de politie en bedankte hem voor zijn deelname aan Burgernet.

De werving van burgernetters gaat ook in de zomerperiode door. Burgernet staat de komende tijd met een wervingsstand op diverse evenementen. Geïnteresseerden kunnen zich daar direct aanmelden. Burgernet is aanwezig op de volgende evenementen:

Doesburg: woensdag 14 juli : Binnenste Buiten
Velp: donderdag 22 juli en 12 augustus: Velper donderdag
Huissen: dinsdag 3 augustus: Huissense Dag
Bemmel: Maandag 9 augustus: Ponymarkt Bemmel
Dieren: Zaterdag 21 augustus: IJsselfeest

Samenwerkingsverband
Burgernet is een samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. In de politieregio Gelderland-Midden startte Burgernet eind 2008 in Ede. Burgernet is nu actief in de gemeenten Barneveld, Ede, Nijkerk, Renkum, Scherpenzeel en Wageningen. Dit najaar volgen de gemeenten Doesburg, Overbetuwe, Lingewaard, Rheden en Rozendaal. Op dit moment hebben zich al 25.000 deelnemers aangemeld voor Burgernet. Verwacht wordt dat voorjaar 2011 Burgernet in de hele politieregio Gelderland-Midden actief is. Dankzij de inzet van deze deelnemers zijn verdachten op heterdaad door de politie aangehouden, vermiste personen opgespoord en is nuttige informatie verstrekt aan de politie.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.