Home / Rheden / Verkeersopvoeding zaak van school en ouders tezamen

Verkeersopvoeding zaak van school en ouders tezamen

RHEDEN – Vorige week werd op de Mauritiusschool een tweedaags verkeersproject gehouden. Praktische ervaringen opdoen stond centraal, dus niet uit een boekje maar levensecht.

De verkeersouders hadden een team van ANWB Streetwise geregeld (voor opeenvolgende groepen behandelden de instructeurs: leren oversteken en letten op geluiden in 1-2; het belang van de autogordel en spelen op de stoep in 3-4; remweg van auto’s in groep 5-6 en fietsvaardigheden in 7-8) en een grote instructievrachtwagen met oplegger voor het onderdeel dode hoek. Verder werden de resultaten van een schoolroute-onderzoek gepresenteerd; de verkeersouders zullen deze uitkomsten overbrengen bij de gemeente. Tevens hebben de verkeersouders van de vier Delta-scholen in de gemeente Rheden – met subsidie van de gemeente – een zogeheten Schoolplein-pakket aangeschaft. Daarin zitten attributen om verkeerssituaties in de praktijk te kunnen naspelen op het schoolplein: een zebramat, diverse verkeersborden, ‘stoplichten’ en zelfs stoepkrijt. ‘Verkeerseducatie is een zaak van zowel school als ouders’ is de opvatting, want leerkrachten merkten aan de reacties van kinderen dat er ‘thuis verschillend omgegaan wordt’ met verkeersgedrag – foto: Wouter Rijnbende

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.