Home / Regio / Waterschap Rijn en IJssel stelt verbod op onttrekking uit oppervlaktewater in

Waterschap Rijn en IJssel stelt verbod op onttrekking uit oppervlaktewater in

REGIO – Door de aanhoudende droogte stelt Waterschap Rijn en IJssel met ingang van woensdag 7 juli een verbod op onttrekking uit oppervlaktewater in voor het totale beheersgebied van het waterschap.

 

Dit verbod verbiedt oppervlaktewater te onttrekken voor beregening en bevloeiing. Veedrenking uit sloten valt niet onder dit verbod. Deze maatregel geldt ook voor degenen die over een vergunning beschikken om oppervlaktewater te onttrekken.

 

De waterstanden in diverse watergangen zijn fors gedaald. Het waterschap heeft de stuwen hoger gezet om het nog aanwezige water vast te houden. Hiermee wordt een buffer gecreëerd, zodat bij aanhoudende droogte water in het gebied blijft om landbouw en natuur van dienst te zijn. Om te voorkomen dat dit water door vergunninghouders wordt onttrokken, is nu een verbod op onttrekking uit oppervlaktewater nodig.

 

Extra toezicht

Door dit verbod verliezen verleende vergunningen tijdelijk hun werking. Hoe lang het verbod geldt, is afhankelijk van de weersituatie en zal gemeld worden zodra daartoe is besloten. Het waterschap voert in de komende tijd extra toezicht uit. Ook houdt het waterschap illegale onttrekkingen nauwlettend in de gaten.

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.