Wereldwinkel bezoekt koffiebranderij

De medewerkers van de Brummense Wereldwinkel maakten onlangs een uitstapje naar koffiebranderij Neuteboom in Almelo, één van de vaste leveranciers. Bij dit bedrijf staan duurzaamheid en eerlijke handel hoog in het vaandel: er wordt gewerkt met groene stroom en restwarmte wordt hergebruikt. De koffie wordt gebrand onder Max Havelaar-keurmerk, de telers maken geen gebruik van kunstmest of bestrijdingsmiddelen en krijgen een eerlijke prijs. Voor het bezoek zijn de Wereldwinkelmedewerkers gestoken in beschermende kleding, hygiëne is natuurlijk heel belangrijk! Na dit bezoek ging de groep van de Wereldwinkel naar de wijk Roombeek in Enschede, waar op 13 mei 2000 de vuurwerkramp plaatsvond. Het Huis van Verhalen werd bezocht, een stiltecentrum waar diverse verhalen en gedichten over de ramp zijn opgeslagen. Daarna is bekeken hoe de wijk er nu uitziet. Deels met ruime lanen en schitterende nieuwbouw, maar ook met een enorme krater van de ontplofte fabriek.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.