Home / Bronkhorst / Veel belangstelling voor Poelenproject Brummen

Veel belangstelling voor Poelenproject Brummen

BRUMMEN – Het poelenproject van Brummen valt bij inwoners van het buitengebied van de gemeente. Veel eigenaren van een poel hebben zich al opgegeven voor een erfbezoek en kosteloos advies over hun poel. Aanmelden is nog mogelijk.

Wie meedoet aan het Poelenproject, krijgt vrijblijvend bezoek van een medewerker van Landschapsbeheer Gelderland. Tijdens dit bezoek wordt gekeken naar de onderhoudstoestand van de poel, wordt advies gegeven en gekeken of er subsidiemogelijkheden zijn voor achterstallig onderhoud en beheer.
Ook kunnen belangstellenden meedoen aan de cursus Poelen. Hierin wordt de poel behandeld, maar ook de dieren en planten die in en om de poel voorkomen. Ook de voorwaarden voor een goede poel en het juiste onderhoud komen aan bod. De cursus is bedoeld voor eigenaren van een poel, mensen die een poel aan willen leggen of vrijwilligers die belangstelling hebben voor het onderhouden van poelen en / of het onderzoeken van het dierenleven in de poel. De cursus vindt plaats op 7 september (theorieavond) en 11 september (praktijkdag). Daarna is er op 22 november weer een theorieavond en twee dagdelen praktijk in het voorjaar. De kosten bedragen 20 euro, inclusief cursusmateriaal.
Na de cursus wil Landschapsbeheer Gelderland starten met een Poelenwacht. Dit is een groep vrijwilligers die het leuk vindt om poelen in de omgeving te onderhouden en te monitoren op het dierenleven. De vrijwilligers adopteren de poelen die ze beheren en inspecteren.
Op www.landschapsbeheergelderland.nl staat een downloadbare folder over de Poelencursus en Poelenwacht. De cursus is overigens alleen bestemd voor inwoners van de gemeente Brummen.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.