maandag 18 oktober 2021 | WEEK 42 |
HomeBronkhorstVeel belangstelling voor Poelenproject Brummen

Veel belangstelling voor Poelenproject Brummen

BRUMMEN – Het poelenproject van Brummen valt bij inwoners van het buitengebied van de gemeente. Veel eigenaren van een poel hebben zich al opgegeven voor een erfbezoek en kosteloos advies over hun poel. Aanmelden is nog mogelijk.

Wie meedoet aan het Poelenproject, krijgt vrijblijvend bezoek van een medewerker van Landschapsbeheer Gelderland. Tijdens dit bezoek wordt gekeken naar de onderhoudstoestand van de poel, wordt advies gegeven en gekeken of er subsidiemogelijkheden zijn voor achterstallig onderhoud en beheer.
Ook kunnen belangstellenden meedoen aan de cursus Poelen. Hierin wordt de poel behandeld, maar ook de dieren en planten die in en om de poel voorkomen. Ook de voorwaarden voor een goede poel en het juiste onderhoud komen aan bod. De cursus is bedoeld voor eigenaren van een poel, mensen die een poel aan willen leggen of vrijwilligers die belangstelling hebben voor het onderhouden van poelen en / of het onderzoeken van het dierenleven in de poel. De cursus vindt plaats op 7 september (theorieavond) en 11 september (praktijkdag). Daarna is er op 22 november weer een theorieavond en twee dagdelen praktijk in het voorjaar. De kosten bedragen 20 euro, inclusief cursusmateriaal.
Na de cursus wil Landschapsbeheer Gelderland starten met een Poelenwacht. Dit is een groep vrijwilligers die het leuk vindt om poelen in de omgeving te onderhouden en te monitoren op het dierenleven. De vrijwilligers adopteren de poelen die ze beheren en inspecteren.
Op www.landschapsbeheergelderland.nl staat een downloadbare folder over de Poelencursus en Poelenwacht. De cursus is overigens alleen bestemd voor inwoners van de gemeente Brummen.
 

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0211714_Beursvloer.jpg

Beursvloer helpt verenigingen en stichtingen

DOESBURG - Maandag 1 november is er weer een beursvloer van de Doesburg Rhedense Uitdaging. Verenigingen of stichtingen die hier graag aan mee willen doen, maar hun vraag nog niet goed concreet krijgen, zijn welkom om op donderdag 14 oktober aan te sluiten bij de inspiratiesessie in Jongerencentrum 0313 in

0209739_Het_Juridische_Huis.jpeg

Laagdrempelige hulp van studenten bij Het Juridische Huis

DIEREN - Wie een vraag heeft over juridische kwesties, hoeft niet direct een dure advocaat in te schakelen. In Dieren opende recent Het Juridische Huis, een initiatief van rechtenstudent Musa Elarslan. Particulieren en ondernemers kunnen hier terecht voor gratis juridisch advies.

DIEREN - Wie een vraag heeft over juridische kwesties, hoeft

Halloween Eerbeek in andere vorm, maar net zo spannend

EERBEEK - Geen Ride dit jaar, maar een andere invulling van Halloween Eerbeek. Drie weekenden lang kunnen bezoekers genieten van het
Skillspark, Screampark en de Scary Skelter Rally. Alles wordt weer uit de kast gehaald om het dorp in Halloween-sfeer te brengen. De decors en verlichting komen weer uit

Dierenaar Wim Ritsema klaar voor WK Marathon

DIEREN - Hardloper Wim Ritsema uit Dieren maakt zich op voor zijn deelname aan de marathon in Londen op zondag 3 oktober. Hij mag daar deelnemen aan het WK marathonlopen en is één van de kanshebbers in zijn leeftijdscategorie 55-59.

DIEREN - Hardloper Wim Ritsema uit Dieren maakt zich op voor

Paula Jolink geëerd door EC Hummelo

HUMMELO - Blij verrast was Paula Jolink, toen zij dinsdag tijdens de maandelijkse vergadering van de Evenementen Commissie Hummelo werd toegesproken door de gast...