Home / Klarenbeek / Grote drukte op hete Klarenbeekse Jaarmarkt

Grote drukte op hete Klarenbeekse Jaarmarkt

KLARENBEEK – De vijfde editie van de Midzomerjaarmarkt aan de Veldweg in Klarenbeek trok zondag ondanks de tropische temperaturen toch veel bezoek. Menigeen stapte op de fiets om naar de jaarmarkt van de belangenvereniging De Kar en Hooilanden te trekken.

 

Er was vanaf half elf veel te beleven. Niet alleen kramen met leuke artikelen maar ook demonstraties en optredens van zang- en muziekgroepen.

Het terrein van de kwekerij van Van Veelen was geheel ingericht voor de jaarmarkt. Ruim zestig kramen stonden overal opgesteld. Zij verkochten veelal zelf gemaakte artikelen. Veel kaarten maar ook veel handwerkjes en schilderijen. Diverse verenigingen maakten van de gelegenheid gebruik om meer aandacht te krijgen. De Vrouwen van Nu afdeling Hooiland-Klarenbeek waren present met een grote kraam, maar ook de dialectvereniging Klarenbeek presenteerde zich met spullen uit grootmoeders tijd en was een waarzegger in actie.
De africhters van politiehonden lieten zien wat hij met hun kunnen doen. Veel aandacht is er voor nodig om het dier de gewenste handeling te laten doen. Leuk voor het publiek was ook de demonstratie met radiografische bestuurde mini-vliegtuigjes.
Muziek en zang was er ook de hele dag op het middenplein. De Malletband trad als eerste na de opening door Stoffer Langenberg op gevolgd door het Oosterhuuzens Dialectkoor en de zanggroep Sparkling. Het KOE-orkest (Klein orkest Eendracht) maakte de laatste uurtjes van de zonnige marktdag vol met prettige muziek.
Een jury kreeg tot taak om de kramen te beoordelen. Gekeken werd naar de presentatie van de artikelen maar ook werd gelet op de artikelen hoe en waarvan zij zijn gemaakt. Volgens de jury was de kraam van Monique Lamers uit Apeldoorn keurig en creatief ingericht maar leuke artikelen die ze zelf had gemaakt van binnenbanden. Afgekeurde binnenbanden worden verwerkt tot bloemen, schilderijen en veel fraaie artikelen. Monique Lamers won hier de grote wisselbeker. De jury had ook veel waardering voor de Sappenman die zelf energie opwekt om zijn sapjes te maken.

Monique Lamers uit Apeldoorn met de gewonnen wisselbeker in de fraaie kraam met haar gemaakt producten van fietsbinnenbanden – foto Martien Kobussen
 

Lees ook

Activiteiten juni in MFC Klarenbeek

KLARENBEEK – In juni zijn er weer veel activiteiten in het MFC in Klarenbeek. Bezoekers …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.