Home / Eerbeek / ‘We are the champions’

‘We are the champions’

EERBEEK – De openluchtdienst van de Protestantse Gemeente Eerbeek, die zondag plaatsvond in de muziektent in Eerbeek, stond dit maal helemaal in het teken van het winnen en verliezen. Het thema was verliezers winnen, een klein beetje in het kader van het WK. Er kwamen 200 mensen op de dienst af, die op hun zelf meegenomen stoel genoten van de zon en de dienst.

Predikant Ds. Ronald Heins ging de dienst voor die dit maal een combinatiedienst was van een gezinsdienst en een Sow.Nu. Ds. Heins: “Kinderen willen meestal winnaars zijn, maar er zijn ook altijd heel veel verliezers. Het gaat niet om de knikkers, maar om het spel, om het samen winnen. Olivier en Wessel (op het podium op de foto) voerden een toneelstuk op. De één had alle knikkers en de ander geen één. Er werd een knikker uitgeleend zodat de twee konden knikkeren. Na een tijd won de ander alle knikkers en konden ze niet meer verder spelen”. Op deze manier leerden ze dat het spel belangrijker is dan het winnen.
Tijdens de dienst waren er groene en gele liedbladen, zo waren er twee groepen en konden er ook wedstrijden worden gehouden. Ds. Heins: “Er was een wedstrijd vuvuzela blazen, wie het mooist kon zingen en een wave. Aan het eind was er een verloting met een taart als prijs. Op elk liedblad stond een nummer en één nummer was het winnende nummer. Maar, niemand had het winnende nummer. Toen werd ik gebeld: het was God, Hij was er ook geweest en had het winnende nummer, maar God lust geen taart, we moesten de taart delen. De Boodschap was vooral: zorg ervoor dat God wint, dan kunnen wij de winst delen”. Aan het einde van de diens tzong iedereen toepasselijk ‘we are the champions’ van Queen. – Foto Han Uenk.
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.