Home / Dieren / Toch geld voor onderzoek N786: Dieren – Apeldoorn

Toch geld voor onderzoek N786: Dieren – Apeldoorn

DIEREN – De provincie Gelderland gaat toch een onderzoek doen naar een verbetering van de N786, de provinciale weg tussen Dieren en Apeldoorn.

Gedeputeerde Staten wilden eerder van het onderzoek afzien, omdat de provincie fors moet bezuinigen. Vorige week woensdag besloten Provinciale Staten toch geld uit te trekken voor de N786. De weg loopt dwars door de dorpskernen van Loenen en Laag-Soeren. Twee weken geleden probeerde Bart Elbers, wethouder van de gemeente Brummen, tijdens een hoorzitting bij Provinciale Staten het onderzoeksbudget veilig te stellen. Ook de dorps- en wijkraden van onder andere Loenen, Laag-Soeren en Eerbeek uitten hier hun zorgen over de verkeersveiligheid op de drukke weg. Het onderzoek naar een aanpassing van de N786 moet volgend jaar klaar zijn. Behalve op de N786, wilden Gedeputeerde Staten ook snijden in onder meer de subsidie aan sociale organisaties en in landschapsbeheer. De provincie krijgt vanaf volgend jaar 58 miljoen euro minder van het Rijk en dit bedrag moest daarom worden bezuinigd. Provinciale Staten besloten vorige week een aantal voorstellen van tafel te vegen en tien miljoen euro minder te bezuinigingen dan GS van plan waren. Deze uitgave van tien miljoen wil de provincie opvangen door onder andere te snijden in nieuw beleid en door efficiënter te werken.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.