Home / Dieren / Gelreband blaast jaar DELS uit

Gelreband blaast jaar DELS uit

DIEREN – Vrijdag, na de spannende wedstrijd Nederland-Brazilië, trad de Gelreband op tijdens de vakantieborrel van de D.E.L.S., de ondernemersvereniging Dieren-Ellecom-Laag-Soeren-Spankeren. Voor het eerst organiseerde de D.E.L.S een vakantieborrel. Een initiatief van een nieuw bestuurslid om elkaar in ongedwongen sfeer een prettige vakantie te wensen.

Tijdens de vergadering waarin dit werd besloten, stond een brief van de Gelreband op de lijst van de ingekomen stukken. De Gelreband bestaat dit jaar 45 jaar en organiseert in het kader hiervan in oktober een grote taptoe in Theothorne. De organisatie hiervan kost veel geld en de Gelreband had een origineel idee om hiervoor geld in te zamelen. Zij boden aan om tijdens een evenement, jubileum of anderszins op te treden voor 150 euro. Het bestuur van de D.E.L.S. vond het wel een goed idee om de Gelreband te steunen en een stuk gezelligheid in te brengen tijdens de vakantieborrel. Het was toen nog niet bekend dat het Nederlands elftal de kwart finale tegen Brazilië zou spelen en ook niet dat het boven de 30 graden zou worden…
Het tijdstip van de bijeenkomst werd aangepast aan de voetbalwedstrijd en op het tuinterras bij eetcafé Kokkie, waar een grote televisie was neergezet, stonden de ondernemers gezamenlijk achter Oranje. Na de geweldige prestatie van het Nederlands elftal kwam de Gelreband in vol ornaat en lieten zien en horen wat ze waard zijn. Ondanks de voetbalwedstrijd, die ze misschien ook zelf hadden willen zien, en de zeer hoge temperatuur, waren ze van de partij in hun officiële tenue inclusief hoofddeksel. De ondernemers waren onder de indruk van deze discipline en Edith Nooteboom, voorzitter van de D.E.L.S. sprak haar waardering uit over de actie maar ook over het feit dat zij zich onder deze omstandigheden toch zo gepresteerd hebben en bood spontaan aan de bijdrage te verdubbelen. Hierop gaf de Gelreband nog een extra toegift hetgeen nog weer een extraatje opleverde doordat één van de ondernemers de pet rond liet gaan.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.