maandag 18 oktober 2021 | WEEK 42 |
HomeDierenGelreband blaast jaar DELS uit

Gelreband blaast jaar DELS uit

DIEREN – Vrijdag, na de spannende wedstrijd Nederland-Brazilië, trad de Gelreband op tijdens de vakantieborrel van de D.E.L.S., de ondernemersvereniging Dieren-Ellecom-Laag-Soeren-Spankeren. Voor het eerst organiseerde de D.E.L.S een vakantieborrel. Een initiatief van een nieuw bestuurslid om elkaar in ongedwongen sfeer een prettige vakantie te wensen.

Tijdens de vergadering waarin dit werd besloten, stond een brief van de Gelreband op de lijst van de ingekomen stukken. De Gelreband bestaat dit jaar 45 jaar en organiseert in het kader hiervan in oktober een grote taptoe in Theothorne. De organisatie hiervan kost veel geld en de Gelreband had een origineel idee om hiervoor geld in te zamelen. Zij boden aan om tijdens een evenement, jubileum of anderszins op te treden voor 150 euro. Het bestuur van de D.E.L.S. vond het wel een goed idee om de Gelreband te steunen en een stuk gezelligheid in te brengen tijdens de vakantieborrel. Het was toen nog niet bekend dat het Nederlands elftal de kwart finale tegen Brazilië zou spelen en ook niet dat het boven de 30 graden zou worden…
Het tijdstip van de bijeenkomst werd aangepast aan de voetbalwedstrijd en op het tuinterras bij eetcafé Kokkie, waar een grote televisie was neergezet, stonden de ondernemers gezamenlijk achter Oranje. Na de geweldige prestatie van het Nederlands elftal kwam de Gelreband in vol ornaat en lieten zien en horen wat ze waard zijn. Ondanks de voetbalwedstrijd, die ze misschien ook zelf hadden willen zien, en de zeer hoge temperatuur, waren ze van de partij in hun officiële tenue inclusief hoofddeksel. De ondernemers waren onder de indruk van deze discipline en Edith Nooteboom, voorzitter van de D.E.L.S. sprak haar waardering uit over de actie maar ook over het feit dat zij zich onder deze omstandigheden toch zo gepresteerd hebben en bood spontaan aan de bijdrage te verdubbelen. Hierop gaf de Gelreband nog een extra toegift hetgeen nog weer een extraatje opleverde doordat één van de ondernemers de pet rond liet gaan.
 

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0211714_Beursvloer.jpg

Beursvloer helpt verenigingen en stichtingen

DOESBURG - Maandag 1 november is er weer een beursvloer van de Doesburg Rhedense Uitdaging. Verenigingen of stichtingen die hier graag aan mee willen doen, maar hun vraag nog niet goed concreet krijgen, zijn welkom om op donderdag 14 oktober aan te sluiten bij de inspiratiesessie in Jongerencentrum 0313 in

0209739_Het_Juridische_Huis.jpeg

Laagdrempelige hulp van studenten bij Het Juridische Huis

DIEREN - Wie een vraag heeft over juridische kwesties, hoeft niet direct een dure advocaat in te schakelen. In Dieren opende recent Het Juridische Huis, een initiatief van rechtenstudent Musa Elarslan. Particulieren en ondernemers kunnen hier terecht voor gratis juridisch advies.

DIEREN - Wie een vraag heeft over juridische kwesties, hoeft

Halloween Eerbeek in andere vorm, maar net zo spannend

EERBEEK - Geen Ride dit jaar, maar een andere invulling van Halloween Eerbeek. Drie weekenden lang kunnen bezoekers genieten van het
Skillspark, Screampark en de Scary Skelter Rally. Alles wordt weer uit de kast gehaald om het dorp in Halloween-sfeer te brengen. De decors en verlichting komen weer uit

Dierenaar Wim Ritsema klaar voor WK Marathon

DIEREN - Hardloper Wim Ritsema uit Dieren maakt zich op voor zijn deelname aan de marathon in Londen op zondag 3 oktober. Hij mag daar deelnemen aan het WK marathonlopen en is één van de kanshebbers in zijn leeftijdscategorie 55-59.

DIEREN - Hardloper Wim Ritsema uit Dieren maakt zich op voor

Paula Jolink geëerd door EC Hummelo

HUMMELO - Blij verrast was Paula Jolink, toen zij dinsdag tijdens de maandelijkse vergadering van de Evenementen Commissie Hummelo werd toegesproken door de gast...