woensdag 20 oktober 2021 | WEEK 42 |
HomeBronkhorstBomen gespaard bij afkoppeling Rhienderen

Bomen gespaard bij afkoppeling Rhienderen

BRUMMEN – Voor het afkoppelen van hemelwater van het riool op bedrijventerrein Rhiederen, heeft het college gekozen voor de duurste van twee varianten. Hiermee wordt een aantal oude bomen gespaard.

Rhienderen is een lastig gebied om regenwater af te koppelen. Er is veel dakoppervlak en weinig plaats om water in de bodem te laten wegzakken. Er is hier bij hevige regenval veel overlast. Het riool overstroomt en er is een overstort in de spoorsloot. Dit is echter vervuild water, dat dan in het oppervlaktewater terechtkomt. Om dit in de toekomst te voorkomen, moet een tweede riool worden aangelegd. Het gaat om de Mercuriusweg, Saturnusweg en Vulcanusweg. Afval- en regenwater worden via de twee riolen van elkaar gescheiden. Nog steeds is er een overstort in de spoorsloot, maar alleen van schoon water.
Voor dit nieuwe riool kunnen de leidingen worden aangelegd in de berm of onder de weg. Ondanks de hogere kosten van 67.000 euro en meer overlast voor aanwonenden, heeft het college ervoor gekozen het nieuwe riool aan te leggen onder de weg. Hiervoor moet dan het asfalt worden opgebroken, maar is het niet nodig enkele oude bomen om te hakken. “Het is een terrein met alleen maar industrie. Het beetje groen dat er staat, moeten we behouden”, verklaart wethouder Bart Elbers deze keuze. Het gaat om volwassen eiken en acacia’s die kunnen blijven staan. Er zullen wel andere bomen sneuvelen, maar de lindes aan de Mercuriusweg zijn nog jong en kunnen worden herplant.
De gemeente hoopt volgend voorjaar met de uitvoerende werkzaamheden te beginnen. Dit najaar vindt voornamelijk onderzoek plaats naar de huidige riolering. Deze is eind jaren zestig aangelegd en het is niet overal bekend waar de aansluitingen zitten bij particulieren.
 

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0211714_Beursvloer.jpg

Beursvloer helpt verenigingen en stichtingen

DOESBURG - Maandag 1 november is er weer een beursvloer van de Doesburg Rhedense Uitdaging. Verenigingen of stichtingen die hier graag aan mee willen doen, maar hun vraag nog niet goed concreet krijgen, zijn welkom om op donderdag 14 oktober aan te sluiten bij de inspiratiesessie in Jongerencentrum 0313 in

0209739_Het_Juridische_Huis.jpeg

Laagdrempelige hulp van studenten bij Het Juridische Huis

DIEREN - Wie een vraag heeft over juridische kwesties, hoeft niet direct een dure advocaat in te schakelen. In Dieren opende recent Het Juridische Huis, een initiatief van rechtenstudent Musa Elarslan. Particulieren en ondernemers kunnen hier terecht voor gratis juridisch advies.

DIEREN - Wie een vraag heeft over juridische kwesties, hoeft

Halloween Eerbeek in andere vorm, maar net zo spannend

EERBEEK - Geen Ride dit jaar, maar een andere invulling van Halloween Eerbeek. Drie weekenden lang kunnen bezoekers genieten van het
Skillspark, Screampark en de Scary Skelter Rally. Alles wordt weer uit de kast gehaald om het dorp in Halloween-sfeer te brengen. De decors en verlichting komen weer uit

Dierenaar Wim Ritsema klaar voor WK Marathon

DIEREN - Hardloper Wim Ritsema uit Dieren maakt zich op voor zijn deelname aan de marathon in Londen op zondag 3 oktober. Hij mag daar deelnemen aan het WK marathonlopen en is één van de kanshebbers in zijn leeftijdscategorie 55-59.

DIEREN - Hardloper Wim Ritsema uit Dieren maakt zich op voor

Paula Jolink geëerd door EC Hummelo

HUMMELO - Blij verrast was Paula Jolink, toen zij dinsdag tijdens de maandelijkse vergadering van de Evenementen Commissie Hummelo werd toegesproken door de gast...