Home / Regio / Kamer wil norm voor spoortrillingen

Kamer wil norm voor spoortrillingen

REGIO – De Tweede Kamer wil dat er wettelijke normen komen voor trillingen langs het spoor. Vorige week kreeg een motie van de SP en de VVD voldoende steun.

In Den Haag wordt momenteel gewerkt aan een plan om over de IJssellijn, de spoorlijn tussen Arnhem en Zutphen, meer goederentreinen te laten rijden. Er zouden dan maximaal negentig treinen per etmaal zijn toegestaan op de IJssellijn, terwijl dit er nu 22 zijn. Uit onderzoek van de SP bleek dit jaar dat nu al ruim zestig procent van de inwoners van de gemeente Rheden die langs het spoor wonen geluids- en trillingsoverlast ondervinden door de voorbijrazende treinen. Voor geluid waren al wettelijke normen vastgesteld, maar voor trillingen bestonden deze nog niet. Door de aangenomen motie zullen ook deze worden vastgesteld. Op 9 september besluit de Tweede Kamer of er meer goederentreinen over de IJssellijn gaan rijden. De Rhedense afdeling van de SP heeft toegezegd zich tot die tijd tegen de toename van het goederenvervoer te verzetten.
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.