Balpenkoning van Loenen ontvangt graag gasten in bijzondere schuur

LOENEN – Bij de woning aan de Langschoten 20 in Loenen, eigendom van de familie Oosterman, is iets opmerkelijks te zien. Eén schuur is beplakt met tienduizend balpennen. Dit was in oktober 2000 een geschenk van Hennie Huisman die in zijn programma Surpriseshow Jan Oosterman een verrassing wilde bieden.

Hij kreeg die dag een vrachtwagen vol pennen. In totaal heeft Jan er nu samen met zijn vrouw Lydia meer dan 137.000 verschillende balpennen verzameld. Oosterman wordt ‘Jan de Verzamelaar’ genoemd en ook wel ‘De Balpenkoning’.
Op dinsdag en vrijdagmiddag vanaf 13 juli tot en met 27 augustus kunnen de bezoekers tussen 13.00 en 17.00 uur hier vrij terecht om de unieke pennenverzameling in de schuur te bekijken. Nieuwe balpennen met opdruk (mag ook leeg zijn) blijven welkom. Ook is er een grote verzameling sleutelhangers te zien. De familie Oosterman ontvangt de gasten gratis.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.