Home / Doesburg / Gehandicapten hebben schik op de kermis

Gehandicapten hebben schik op de kermis

DOESBURG – Op zaterdag 3 juli was de kermis in Doesburg van 13.30 tot 14.30 uur speciaal toegankelijk voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Dit was de eerste keer dat gemeente Doesburg dit organiseerde.

In andere plaatsen was hier al eerder goede ervaring mee opgedaan. Alle deelnemenrs en begeleiders verzamelden zich bij het stadhuis, waar de deelnemers een fraaie kaart kregen en hiermee hadden ze vrij toegang tot veel attracties. Eerst nog een bekertje drinken, want het was warm. Dan met de vele begeleiders de kermis op. Genieten was het voor deze groep mensen. Een jonge man wist precies wat hij wilde want hij stevende rechtstreeks op de botsautos af en nam plaats in een auto. Rijden hiermee deed hij of het zijn dagelijks werk was. Dat hij genoot was duidelijk te zien.
De “kop van jut” (foto) was ook erg geliefd en alle deelnemers wonnen een leuk prijsje. Proberen een bal in een gat te gooien is best wel moeilijk maar ook hier was voor iedereen een prijsje.

De meeste kermisexploitanten werken hier graag aan mee. “Wij bezorgen mensen met een beperking graag wat extra plezier. Als ze het eenmaal meegemaakt hebben, kijken ze vaak het hele jaar uit naar de volgende gelegenheid.” De attracties worden op halve snelheid gezet als dat gewenst is, of de knipperlichten gaan even uit of de muziek wat zachter. En het meerijden van begeleiding in de attracties is gratis voor deze groep.
Na een heerlijk uurtje op de kermis begon de terugtocht, geen enkele deelnemer ging met lege handen naar huis, allemaal hadden ze wel iets leuks gewonnen.
Genoten hebben ze, dát was duidelijk te merken. Ook de vele vrijwilligers die de begeleiding hebben gedaan waren voldaan doordat de gehandicapte medemens eens heerlijk kon genieten van de kermis. Een activiteit die zeker voor herhaling vatbaar is

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.