Home / De Steeg / VVD Rheden dempt loftrompet over vorig college

VVD Rheden dempt loftrompet over vorig college

DE STEEG – De gemeente Rheden heeft vooral dankzij oud-wethouder Joop Kock van de PvdA het jaar 2009 met een positief financieel resultaat kunnen afsluiten. Althans, dat zegt fractievoorzitter Henk van Valburg van diezelfde PvdA. Zijn loftuitingen leidden vorige week tijdens een raadsvergadering tot kritiek van de VVD.

De PvdA zit sinds de gemeenteraadsverkiezingen in maart niet meer in het Rhedense college en voert oppositie. Van Valburg prees Kock, die dit voorjaar zijn financiële wethouderspost afstond aan Ronald Haverkamp van de VVD, met een positief saldo van zes miljoen euro. Daar zit dan wel de opbrengst van de verkoop van de Nuon-aandelen van vier miljoen in verwerkt, bracht Van Valburg zelf enige nuance aan. De overige twee miljoen euro waren desondanks goed voor een stevige pluim. ¨Onze fractie complimenteert het vorige college en met name PvdA-wethouder van financiën Joop Kock voor het gevoerde beleid¨, klonk de loftrompet door de raadszaal. ¨Dit staat in stil contrast met de veel gehoorde fabel dat linkse partijen potverteerders zijn¨, voegde Van Valburg er in zijn redevoering aan toe.
Jaap Uijthof, fractievoorzitter van de VVD, liet hierop merken zich niet te scharen achter de PvdA-complimenten aan het vorige college. ¨Wij hebben toch moeten constateren dat er een aantal pijnpunten gebagatelliseerd is. Die twee miljoen komen bovendien voort uit het uitstel van een aantal projecten.¨ Ook wethouder Haverkamp gaf aan niet te kunnen juichen om het positieve saldo van twee miljoen. ¨De PvdA mag dan blij zijn, maar ík ben helemaal niet zo blij met die twee miljoen. We zijn geen onderneming. We moeten niet zoveel mogelijk winst maken, maar doelstellingen zien te halen.¨ Van Valburg had kritiek op het nieuwe college, omdat deze zes ton van het positief resultaat van 2009 in nieuw beleid steekt. ¨Met het oog op de nog in te vullen bezuinigingen een zorgelijke ontwikkeling.¨ Niet de PvdA, maar juist het nieuwe college lijkt aan potverteren te gaan doen, zo stelde Van Valburg.
 

Lees ook

Het heeft Zijne Majesteit behaagd …

Het heeft Zijne Majesteit behaagd … Met die woorden hebben donderdagmorgen weer vele burgemeesters in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.