Home / Velp / Velps meisje schrijft boek

Velps meisje schrijft boek

VELP – “Als ik een boek schrijf en het komt in de winkel, krijg ik dan een pony?” Dat vroeg de twaalfjarige Wopke Willemsen enkele maanden geleden haar ouders. Zij vonden twee meisjes wel goed. Wopke ging enthousiast aan de slag en is nu ontzettend blij met de verschijning van haar boek: het verhaal van Emily Muis.

Schrijven deed Wopke al veel, maar een echt boek was er n ooit van gekomen. Het verhaal gaat over de elfjarige Emily die niets liever wil dan een eigen hond. Haar leven verandert in een avontuur als ze op een dag een puppy vindt. Omdat haar ouders absoluut geen hond willen, besluit Emily om Pip op haar kamer verborgen te houden. Dan ontdekt Emily dat er nog meer mensen zijn die niet mogen weten dat Pip bij haar is.

Via het internet heeft de jonge schrijfster zelf een uitgever gevonden die boeken van jonge auteurs uitgeeft. Nadat ze het manuscript had gemaild, kwam er een enthousiaste reactie terug. “Ik was helemaal opgewonden”, vertelt Wopke. “Het zou echt gaan gebeuren. De voorkant mocht ik zelf maken, maar ik koos uiteindelijk voor iets met een foto. Een collega van mijn vader, Anton Selman, heeft daarvoor heel vel foto ‘s gemaakt en die samengevoegd en bewerkt. Met een mooie en spannende voorkant als resultaat”.
Het boek (12,90 euro) is verkrijgbaar via de boekhandel of via www.boekscout-yo.nl.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.