Home / Regio / Nog geen beregeningsverbod Rijn en IJssel

Nog geen beregeningsverbod Rijn en IJssel

REGIO – Waterschap Rijn en IJssel stelt momenteel nog geen beregeningsverbod in. De aanhoudende droogte is voor het waterschap nog niet verontrustend genoeg om een verbod in te stellen om oppervlaktewater te onttrekken voor beregening en bevloeiing. Wel wordt het toezicht op vergunninghouders geïntensiveerd en het waterschap houdt illegale onttrekkingen nauwlettend in de gaten. Zolang er nog geen neerslag valt, zet het waterschap de stuwen hoger om het nog aanwezige water vast te houden. Hiermee wordt een buffer gecreëerd, zodat hij aanhoudende droogte water in het gebied blijft om landbouw en natuur van dienst te zijn. Voor de visstand houdt het waterschap samen met de Hengelsportfederatie het droogvallen van de watergangen nauwlettend in de gaten.
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.