Oranjefeest in Spankeren

SPANKEREN – Een bonte optocht trok zaterdag in alle vroegte door de straten van Spankeren. De jaarlijkse optocht was een onderdeel van de Oranjefeesten in het dorp.

Natuurlijk heel veel oranje in de stoet, net als in de versierde straten. Maar ook verschillende creatief versierde wagens rolden mee in de optocht. Het was de opmaat voor een lange dag feestelijkheden, want direct na aankomst van de optocht begonnen de kinderspelen en daarna ook het vermaak voor de volwassenen. Op vrijdagavond had het dorp al een voorproefje daarop genomen met een feestavond in de ook al fel oranje en bloedhete feesttent. Eén van de hoogtepunten was het vogelschieten. Uiteindelijk ging de koningstitel naar Berry Eskes en die werd om die reden ’s avond gehuldigd op het grote Oranjebal. Daarvoor liep Spankeren massaal uit en de Spitfires hadden dan ook een makkie om de stemming er in te brengen. Het dorp was gekomen om te feesten en deed dat dan ook vol overgave

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.