Home / Regio / Beregeningsverbod op de Veluwe

Beregeningsverbod op de Veluwe

REGIO – Waterschap Veluwe heeft een beregeningsverbod ingesteld. Dit geldt voor een beregening vanuit oppervlaktewater voor de gebieden waar geen water ingelaten kan worden. Ook mensen met een vergunning om oppervlaktewater te onttrekken moeten zich hieraan houden. Relatief hoogwaardige toepassingen in de industrie, fruitteelt en boomkwekerijen kunnen op verzoek toestemming krijgen voor ontheffing als de plaatselijke oppervlaktewaterstand nog voldoende is. Voor grondwater geldt het verbod niet. Voor beregening met grondwater van meer dan 35 kubieke meters met uur geldt een meldingsplicht. Onttrekkingen van meer dan 60 kubieke meters per uur zijn vergunningsplichtig. Het beregeningsverbod is ingesteld om de peilen van het oppervlaktewater te handhaven. Dit is belangrijk voor de landbouw en natuur.
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.