Home / Doesburg / College Doesburg legt plan terrein betoncentrale voor aan de raad

College Doesburg legt plan terrein betoncentrale voor aan de raad

DOESBURG – Het college van B en W van Doesburg stelt de gemeenteraad voor om met een ambitieus plan voor herinrichting van het terrein van de betoncentrale in te stemmen. Bij het plan hoort het verzoek om met de bijbehorende begroting akkoord te gaan. Het college gaat voor een ambitieus plan om het gebied te ontwikkelen.

Het is een plan om het gebied en de haven te ontwikkelen en een impuls te geven. De prioriteit in de uitvoering ligt bij de uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen en het opwaarderen van de haven. De kraan en trechters van de betoncentrale blijven in het plan behouden.

Voor de uitvoering van het ambitieuze plan is ruim 7,5 miljoen euro nodig. De gemeente is in staat bijna de helft van het benodigde bedrag zelf te financieren. Daarnaast gaat zij op zoek naar externe financiering bij onder andere provincie Gelderland.
Met de directie van de Betoncentrale, Van Nieuwpoort B.V., is constructief overleg gevoerd over haar vertrek uit de stad. Dat moment is nu aangebroken. Rond 1 juli stopt de productie van beton. Daarna zal de ontmanteling van de centrale nog ongeveer drie maanden in beslag nemen.

De herontwikkeling van dit gebied heeft al een tijd de aandacht. Een klankbordgroep is geformeerd en meerdere malen bij elkaar geweest. Veel extern advies is ingewonnen en een plan met een begroting zijn uiteindelijk opgesteld. Enkele belangrijke uitgangspunten voor het ontwikkelen van deze locatie zijn: zoveel mogelijk behouden van de industriële sfeer en het havenkarakter van het gebied, de realisatie van een fors aantal gratis parkeerplaatsen, de aanleg van camperplaatsen en de uitbreiding en modernisering van de passantenhaven.

Levendigheid en sfeer in het gebied worden versterkt, ondermeer door het behoud van de grote kraan en trechters. De loods van voorheen de Gelderse Tramwegen krijgt een andere bestemming. Het plaveisel en de rails worden zoveel mogelijk behouden en hersteld.

Op www.doesburg.nl. staat onder het kopje projecten/herontwikkeling locatie Betoncentrale een schetsplan dat een goede indruk geeft van de ideeën.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.