Home / De Steeg / Rhedense raad: liever voetbal kijken dan vergaderen

Rhedense raad: liever voetbal kijken dan vergaderen

DE STEEG – Mocht het Nederlands elftal dinsdag in de halve finale van het WK Voetbal staan, dan wil de meerderheid van de Rhedense gemeenteraad liever voor de buis zitten dan in de raadszaal.

Dinsdag staan voor de raadsleden de Algemene Beschouwingen op het programma, een marathonvergadering waarin het beleid voor aankomend jaar wordt besproken. De fractie van GroenLinks toonde deze week haar liefde voor oranje door tijdens een raadsvergadering een motie in te dienen. Ze vraagt hierin de vergadering van aankomende dinsdag eventueel om 20.00 uur te beëindigen en op te schorten naar woensdag. ¨Niet alleen menig raadslid of ambtenaar, maar ook veel burgers willen deze wedstrijd graag zien¨, lichtte fractievoorzitter Janet Duursma, getooid met oranje sjaal, de motie toe. ¨Het is daarom niet handig om dan een vergadering te houden.¨ Ze voegde er overigens aan toe ¨er een hard hoofd in te hebben dat Nederland de halve finale haalt.¨ GroenLinks liet de motie op oranjegekleurd papier afdrukken om de mede-raadsleden te verleiden met het voorstel in te stemmen. Dit bleek nog niet eenvoudig, want de motie leidde tot verdeeldheid binnen de fracties. ¨Ik zou voorstellen hier niet in mee te gaan¨, zei PvdA-raadslid Bert Kiljan. ¨Het belang van de vergadering is hiervoor te groot.¨ Burgemeester Petra van Wingerden, naar eigen zeggen een groot voetballiefhebber, speelde vervolgens voor scheidsrechter tijdens een hoofdelijke stemming. Een ruime meerderheid van de raadsleden stemde uiteindelijk in met de voetbalmotie van GroenLinks. Alleen bij de PvdA, D66 en het CDA vond een groot deel van de fractie vergaderen belangrijker dan het WK voetbal. Vrijdag wordt tijdens de kwartfinale duidelijk of de raadsleden dinsdagavond ook daadwerkelijk eerder naar huis mogen.
 

Lees ook

Het heeft Zijne Majesteit behaagd …

Het heeft Zijne Majesteit behaagd … Met die woorden hebben donderdagmorgen weer vele burgemeesters in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.