Home / Velp / RiverStone eist miljoenen van gemeente Rheden

RiverStone eist miljoenen van gemeente Rheden

VELP / DE STEEG – RiverStone Gebiedsontwikkeling gaat de gemeente Rheden voor de rechter dagen. De precieze omvang van de schadeclaim is nog niet bekend, maar deze zal volgens RiverStone in de miljoenen lopen.

Aanleiding voor de gang naar de rechter is het besluit van de Rhedense gemeenteraad in januari van dit jaar om geen woningbouw toe te staan op het terrein van de voormalige
steenfabriek in de Velpse uiterwaarden. RiverStone noemt dit een ´ongelofelijk besluit´. ¨Twee jaar eerder had de raad nog besloten dat een combinatie van woningbouw en recreatie op het terrein het uitgangspunt was bij de verdere uitwerking van de plannen¨, laat een woordvoerder van RiverStone weten. Volgens RiverStone Gebiedsontwikkeling, een vennootschap tussen ASR Vastgoed Ontwikkeling en terreineigenaar Zwagerman, heeft zij door de ommezwaai van de gemeente forse schade geleden. De schadeclaim heeft onder meer betrekking op de kosten die zijn gemaakt voor het ontwikkelen van drie haalbare varianten van een plan voor woningbouw met recreatie.

Verder heeft eigenaar Zwagerman inkomsten verloren, omdat deze de bouw van een nieuwe steenfabriek op het terrein vijf jaar geleden moest opschorten. ¨Hoewel het bestemmingsplan een fabriek uitdrukkelijk toestaat, wilde de gemeente Rheden hier destijds geen medewerking aan verlenen¨, aldus RiverStone. De gemeente en Zwagerman sloegen vervolgens de handen ineen om te werken aan een nieuwe bestemming voor het terrein, waarop al jaren het karkas van de oude fabriek staat. Het college koos eerder dit jaar voor een plan bestaande uit circa 140 woningen in het duurdere segment met recreatieve voorzieningen. De raad zette afgelopen januari echter een streep door dit plan, omdat een meerderheid van de politieke partijen vond dat hier onder de Rhedense bevolking geen draagvlak voor was. Volgens ASR Vastgoed heeft de gemeente sowieso een financiële strop van vier ton te verwerken door kosten die zij de afgelopen jaren zelf heeft gemaakt voor de voorbereiding van het plan RiverStone. Een woordvoerster van de gemeente Rheden laat weten dat de gemeente zich
deze week over de aangekondigde rechtszaak zal buigen.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.