Topdeelname aan motorenshow Klarenbeek

KLARENBEEK – Het was zondag weer gezellig druk op het veld bij Gerrit en Ria Hissink aan de Klarenbeekseweg. Vanuit alle windrichtingen kwamen de liefhebbers naar de show van stationaire motoren. De bezoekers kwamen ruim aan hun trekken was het was op het zonovergoten veld een vrolijk gepuf en gestamp van de kleine maar ook grote motoren. De aanvoer was beduidend groter dan vorig jaar.

Het echtpaar heeft het er ieder jaar flink druk mee om de organisatie rond de show rond te krijgen. De deelnemers moeten flink de ruimte hebben voor hun motoren. Bij zijn huis heeft Hissink een puik grasveldje aangelegd waar de verzamelaars een plekje kunnen vinden. Sommigen komen met een paar motoren maar anderen nemen er tientallen grote en kleine mee. Dit keer moest een extra hoekje bij de expositieruimte worden aangetrokken.
De motoren zijn gemaakt voor de aandrijving van een machine. De verzamelaars laten dat graag zien. Met de machines wordt een zaagmachine aangedreven maar ook een (mini)dorsmachine. Maar ook kleine machientjes voor het ontpitten van kersen of speculaaskoekjes maken. Ook dienen veel motoren als waterpomp.
Op de show wordt onderling door de liefhebbers ook geruild of verkocht, want de verzameling is nooit compleet. Ook Hissink koopt er jaarlijks wat bij. Maar moeilijk kan hij de opgeknapte exemplaren verkopen of ruilen, maar de ruimte in de schuren is beperkt.
Dit keer kwam ook een liefhebber met mini stoommachientjes. De modelbouwer kreeg bij zijn stand veel bekijks.
De bezoekers namen ruim de tijd om alles te bekijken en een praatje te maken met de eigenaars. Op het terras was het met deze warmte goed vertoeven met een koel drankje waarvoor Ria Hissink en haar helpers zorgden.
Mede door het zonnige weer was het de hele dag gezellig druk. Hissink zag veel bekende gezichten die ieder jaar terug komen maar dit keer ook veel nieuwe bezoekers.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.