zaterdag 27 november 2021 | WEEK 47 |
HomeBronkhorstMet Zonnebloem naar Spaenswaard

Met Zonnebloem naar Spaenswaard

BRUMMEN – Afgelopen week heeft de afdeling Brummen van de Zonnebloem een nieuwe kleinschalige activiteit georganiseerd: een rolstoeltochtje in de directe omgeving.

De Zonnebloem heeft de heer Hummelen en mevrouw van Hoorn, de eigenaren van landhuis Spaensweerd aan de Bronckhortserveerweg, bereid gevonden hun prachtige tuin ‘s avonds geheel gratis open te stellen voor zes rolstoelgasten en zes vrijwillige duwers van de Zonnebloem.
De wandeltocht startte bij huize Tolzicht in Brummen en via de Arnhemsetraat reden de gasten naar Spaensweerd. Het was een prachtige zomeravond en al keuvelend bereikten zij binnen een half uur de bestemming. Daar bekeken zij uitvoerig de schitterende tuin.
Na dit bezoek kregen allen aan de overkant van de weg op het terras van vrijwilligster Alie Booij koffie, thee en eigen gemaakt gebak. Daarna volgde de terugweg via de Cortenoeverseweg. Tegen 10 uur ‘s avonds waren de gasten weer terug bij Tolzicht. De bedoeling is dat de Zonnebloem Brummen vanaf nu iedere maand een soortgelijk uitje organiseert.
 

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0215781_Politie_-_rug_-_nieuw_uniform.jpg

Teilen uit de tuin gestolen

TONDEN - Dieven hebben in de nacht van donderdag 18 op vrijdag 19 november twee gietijzeren teilen meegenomen bij een woning aan de Hallsedijk in Tonden. De teilen deden dienst als bloembak en stonden op de oprit van een woning. De planten en aarde zijn eruit gegooid en de teilen

0215241_Kaars.jpg

Oecumenische vespers: Verhalen van Hoop

DOESBURG - Vanuit de oecumenische samenwerking in de regio Doesburg zijn er ook dit jaar in de tijd van advent weer vespers op de vrijdagavond in de kleine kerken. Steeds zijn er twee voorgangers die de viering samen voorbereiden. Advent is een tijd van wachten en verwachten. Van uitzien naar

0214638_handtekening__pen__schrijven.jpg

Ik vind: De Lage Linie

De Linies, ontworpen door Menno van Coehoorn, zijn belangrijke historische gebieden, die goed onderhouden moeten worden. Echter, de meidoornhagen die vorig jaar geplant zijn, worden overwoekerd met hop en bramen en zijn hiervoor verdwenen. Het grote probleem is echter de moerasgebieden voor de Linies. Wanneer Doesburg zou worden aangevallen, lagen

0215435_Curling.jpg

Winter Weekend gaat toch niet door

EERBEEK - Er lagen zulke mooie plannen van Oranjevereniging Eerbeek voor een Winter Weekend vol activiteiten. Het weekend van 10, 11 en 12 december zou worden gevuld met een heuse curlingcompetitie, een kerstmarkt en een spectaculaire droneshow. Helaas heeft de organisatie, in overleg met de gemeente Brummen, toch besloten alle

Collecte voor vluchtelingenkinderen

VELP/DIEREN - Van 22 tot 27 november wordt er in Velp en Dieren gecollecteerd voor vluchtelingenkinderen in Griekenland. Hun situatie is urgenter dan ooit. Meer dan 50.000 kinderen verblijven onder erbarmelijke omstandigheden op een Grieks eiland of op het vasteland. Door de trage procedures zitten sommigen daar wel drie jaar.

0215425_Sintvelp.JPG

Velpse kinderen verwelkomen Sinterklaas via drive-thru

VELP - Kinderen uit Velp konden afgelopen zaterdag 20 november Sinterklaas op een bijzondere manier verwelkomen in hun dorp. Vanuit de auto voerden zij opdrachten uit, die leidden tot de geheime verblijfplaats van de Sint. Hier konden zij de goedheiligman via een drive-thru begroeten. Eenmaal aangekomen bij de Sint krijgen