Home / Velp / Internationaal jeugdtennis op Beekhuizen

Internationaal jeugdtennis op Beekhuizen

VELP – Tennisvereniging Beekhuizen in Velp houdt dit jaar van 27 juni tot en met 4 juli voor de derde keer een Tennis Europe toernooi: de Infrasoil Beekhuizen Junior Tour 2010 voor kinderen tot en met veertien jaar.

Tennis Europe is een grote internationale tennisorganisatie die door het jaar heen wedstrijden organiseert voor tennissers uit 49 landen. De Junior Tour is één van de circuits van Tennis Europe waar jonge talentvolle spelers tot en met twaalf, veertien of zestien jaar aan mee kunnen doen. Voor hen is het meestal de eerste kennismaking met het internationale tenniscircuit. Veel latere grandslam winnaars zoals Federer, Ferrero, Kavelnikov, Moya. Hingis en Henin hebben deelgenomen aan deze Junior Tour.
Naast een kwalificatieschema voor meisjes en jongens is er uiteraard een hoofdtoernooi enkel spel voor zowel jongens en meisjes en worden er dubbels gespeeld. De uitnodigingen voor het toernooi worden naar allerlei landelijke tennisorganisaties binnen en zelfs buiten Europa verstuurd. Deze landen stellen een team samen, bestaande uit bijvoorbeeld twee meisjes, twee jongens en een coach. Deze spelers kunnen zich dan inschrijven voor het toernooi. Ook is het mogelijk voor individuele spelers om in te schrijven. Dit jaar komen zelfs de nummers één tot en met drie van Australië naar Velp.
Naast alle tenniswedstrijden is er een uitgebreid nevenprogramma zodat gasten zich tussen wedstrijden door niet hoeven te vervelen. Er worden dagelijks films gedraaid in de speciale loungeruimte, Wimbledon en WK-voetbal zijn te volgen op een groot scherm, deelnemers kunnen gebruik maken van computers en er zijn aantrekkelijke evenementen waar gasten aan mee kunnen doen.
Tijdens het toernooi zijn bezoekers van harte welkom. Men kan gratis genieten van tennis op topniveau en de sfeer van een internationaal toernooi proeven.

www.tenniseurope.tvbeekhuizen.nl
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.