Ronkende en puffende motoren in Klarenbeek

  KLARENBEEK –Gerrit en Ria Hissink houden zondag aan de Klarenbeekseweg 61 in Klarenbeek een show van stationaire motoren. Van 10.00 tot 17.00 uur kan het publiek terecht om de ronkende en puffende motoren te beklijken. Er zijn demonstraties met machines die worden aangedreven door deze oude motoren.

  Het echtpaar Gerrit en Ria Hissink neemt de organisatie van de show weer voor hun rekening. Ruim veertig deelnemers uit het gehele land komen naar Klarenbeek met machines en motoren. Hij verwacht meer dan 120 motoren. Voor het publiek is het interessant om te zien hoe de oude motoren ondermeer een melkmachine, veeschaar, koekjesbakker, waterpomp, slijpsteen of een kersenpitmachine in werking stellen.

  Achter de woning van de Hissink is een groot terrein dat zondag geheel in beslag genomen wordt door de machines en materiaal. Gerrit Hissink is een fanatiek verzamelaar van de oude motoren. Zijn schuren staan er vol mee. Regelmatig kan hij nog oude motoren op de kop tikken. Een paar jaar geleden nog een oude motor uit 1926 die lange tijd in een maalderij zijn werk heeft gedaan. De puike machine kreeg van Hissink een goede onderhoudsbeurt en de MWM-machine loopt weer als een tierelier. Voor de start gebruikt de eigenaar er een tweede Lister-motor bij. Hij heeft voor de oude motor een speciaal gebouwtje geplaatst waar het juweeltje wordt vertroeteld.

  Gerrit en Ria krijgen op 27 juni bezoek van veel vrienden die dezelfde hobby hebben. De Hissink hebben in de afgelopen maanden bezoeken gebracht aan diverse shows met hun tractoren. Een lange route over allerlei binnenwegen. Vooraf wordt de route bekeken met een auto. Iedereen mag komen kijken. De show aan de Klarenbeekseweg 61 is vrij toegankelijk van 10.00 tot 17.00 uur.
   

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.