Rheden verscherpt controle Outdoor Gelderland

DE STEEG – De gemeente Rheden heeft dit jaar strenger gecontroleerd of de organisatie van Outdoor Gelderland zich aan de regels houdt.Aanleiding voor de verscherpte controle waren overtredingen in voorgaande edities van het paardenevenement op landgoed Middachten in De Steeg.

Toen waren er onder meer geen brandblussers op het evenemententerrein aanwezig en werden gasflessen op een verkeerde manier opgeslagen. Verder kon het publiek het terrein niet verlaten via een nooduitgang, omdat hekken waren verbonden met tie-wraps. Ook waren er verhoogde terrassen zonder afrastering aanwezig. Rheden heeft aan het begin van dit jaar een toezichtsplan voor het evenement opgesteld. Belangrijkste verbetering is een duidelijker communicatie binnen de gemeente en tussen de gemeente en de organisatie. De gemeente heeft dit jaar al vanaf de opbouwfase van Outdoor Gelderland gecontroleerd op naleving van de regels op het gebied van veiligheid en milieu. Mocht Outdoor Gelderland zich in de toekomst niet aan de regels houden, dan kan Rheden delen van het terrein ontruimen of de organisatie een dwangsom opleggen
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.