Home / Klarenbeek / Open tuinen in Klarenbeek en Loenen

Open tuinen in Klarenbeek en Loenen

LOENEN – Groei en Bloei houdt op zaterdag 26 juni een landelijke open tuinendag. Ook de afdeling Apeldoorn doet hieraan mee met een aantal tuinen. In Klarenbeek stelt Stoffer Langenberg zijn tuin open.Bezoekers kunnen ook in Loenen terecht in de tuin van Dick en Jeanette Vonhof en Bas en Nijssen en Nienke Langebeek. In Apeldoorn zijn een viertal tuinen open. Men kan er ook een fietstocht van maken. De tuinen zijn open van 10.00 tot 16.00 uur.

Aan de Voorsterweg 3 in Klarenbeek heeft Stoffer Langenberg op de Broeckse Hof zijn natuurtuin. De organisatie ziet deze tuin als een eindpunt want in deze tuin kan men helemaal tot rust komen. Maar ook wel als begin van een dag buiten zijn. Er staan veel bankjes om even uit te rusten en te genieten van de natuur. De bezoeker kan genieten van een afwisselende tocht door de tuin. In de grote vijvers bloeien de waterlelies prachtig. De groene kikkers kwaken uitbundig. De kamsalamander heeft ook deze plek ontdekt. Er zijn paadjes langs allerlei hagen, bomen en struiken. Hier en daar een vergezicht. In het weiland staan net geplante fruitbomen van oude rassen. Langenberg is aan het hooien en heeft een paar ruiters met hooi opgezet om te laten zien hoe de boeren dit vroeger deden. Gemaaid gras dat nog niet voldoende was gedroogd werd vroeger op houten staken gestapeld. Langenberg demonstreert graag hoe de boeren dit deden. Na een paar dagen werd het gras binnen gehaald.
In de houtwal huizen de ringslangen. Ganzen, kippen en mini-varkens horen er ook bij.
Stoffer Langenberg leidt de bezoekers graag rond en vertelt ook over de natuurlijke rietwaterzuivering die al jaren prima functioneert. Vanaf deze plek kan ook het Poelenpad worden gelopen. Dit is een tocht van ongeveer 4.5 km. langs poelen, boerderijen en bosjes.

In Loenen kan de tuin van Dick en Jeanette Vonhof aan de Eerbeekseweg 93 bekeken worden. In deze tuin valt veel te beleven. Er is een kruidentuin, meer dan honderd kuipplanten,, een ommuurde leibomentuin met erachter een klein museum met archeologische vondsten en een grote verzameling peperplanten. Verder groeien er veel frambozenrassen, meerder kweepeersoorten, kiwisoorten, hoogstamfruitbomen, mispels, sharonfruit en nog veel meer. De eigenaars leiden de bezoekers graag rond.

Aan de Beekbergerweg 21 in Loenen is de beeldentuin te vinden van Bas Nijssen en Nienke Langebeek. Het zijn beelden van kunstenaars uit Zimbabwe. Ook deze beelden zijn te koop. De tuin is ongeveer 6000 vierkante meter groot. Er valt heel wat te bezichtigen. Er staan grote heesters, veel vaste planten en verschillende bomen. Een gele ronde border staat dan in bloei.
 

Lees ook

Activiteiten juni in MFC Klarenbeek

KLARENBEEK – In juni zijn er weer veel activiteiten in het MFC in Klarenbeek. Bezoekers …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.