Home / Bronckhorst / Brandweer zoekt brandkranen en putten

Brandweer zoekt brandkranen en putten

BRONCKHORST – De brandweer in Bronckhorst houdt in de maanden juli en augustus de actie Wichelroede. Vrijwilligers gaan op zoek naar defecte of moeilijke bereikbare bluswatervoorzieningen. Niet alleen de brandkranen in de straten, maar ook de speciaal geboorde putten in het buitengebied worden gecontroleerd. In geval van brand moeten deze voorzieningen snel kunnen worden gevonden en gebruikt. Dit blijkt in de praktijk nogal tegen te vallen. Veel putten of kranen zijn bijvoorbeeld onder het zand verdwenen of geheel begroeid. De brandweer zoekt deze kranen op en doet daarvoor een beroep op de bewoners. Wie en verzakte of slecht aangegeven put of stukgereden brandkraan weet, wordt verzocht dit te melden via tel. 0575-750250 of brandweer@bronckhorst.nl.
 

Lees ook

Bronckhorst is Wandelgemeente van het Jaar

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst is door wandelkrant Te Voet uitgeroepen tot Wandelgemeente van het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.