Home / Doesburg / Herfst aan de Bleekerskade

Herfst aan de Bleekerskade

DOESBURG – Van bewoners aan de Bleekerskade kwamen klachten binnen over het vervroegd intreden van de herfst. Een kijkje leverde het bovenstaande plaatje op: bomen die er uitzien of het eind oktober is.

Van de gemeente Doesburg komt het bericht dat er ondertussen onderzoek is geweest naar dit fenomeen. De bomen zijn in 2006 in het kader van boomplantdag geplant. Volgend de gemeente was destijds de slagingskans van de te planten bomen al punt van discussie, vanwege de regelmatig wisselende waterstand. Om toch snel wat ‘body’ in de begroeiing te hebben en om de kans van slagen te vergroten, werden drie bomen in één plantgat gezet. Het idee was om per boomkrans op termijn één boom uit te laten groeien. De afgelopen winterperiode was het moment aangebroken om per boomkrans twee exemplaren te verwijderen. Tijdens het uitvoeren van het werk bleek het onmogelijk om de bomen te verwijderen met een schop. Op dat moment is besloten de bomen die verwijderd moesten worden af te zagen en de overblijvende stammetjes in te smeren met een biologisch onkruidbestrijdingsmiddel. Helaas zijn de overblijvende bomen door ondergronds wortelcontact in contact gekomen met het bestrijdingsmiddel. Dit en misschien de combinatie met de toen invallende strenge vorstperiode, heeft geleid tot het afsterven van vrijwel alle bomen. Gemeente Doesburg vervangt de bomen in het najaar – foto Hanny ten Dolle

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.