Home / Doesburg / Eerste wijktuin een feit

Eerste wijktuin een feit

DOESBURG – Op 12 juni was het dan zover, de eerste wijktuin in de Doesburgse wijk Beinum is ingericht; een stuk openbaar groen waar door omwonenden een mooie bloemen tuin van wordt gemaakt en vervolgens door dezelfde omwonenden wordt onderhouden.

In de straat de Hermaat is door Thea Verhoef van de wijkraad Beinum het initiatief opgepakt voor het eerste tuintje. Doel van de wijktuin is om op een laagdrempelige manier buurtbewoners met elkaar in contact te brengen. Dit kan de sfeer in de wijk alleen maar ten goede komen en de straat ziet er nog fleurig uit ook. Na een rondgang door de straat hebben vanuit maar liefst acht verschillende huizen vrijwilligers zich aangeboden om te helpen.
Ook de gemeente vond het een leuk initiatief en was graag bereid een perk hiervoor te ontruimen. De gemeente Doesburg heeft de oude prikkelstruiken verwijderd en goede aarde gestort. Door de buurtbewoners is de beplanting uitgekozen, gekocht en gepoot. Spontaan boden zich nog meer buurtbewoners aan te helpen, en werd er gezellig op straat een kopje koffie gedronken
Doel is om deze pilot vervolg te geven in andere delen van de wijk. Als bewoners dit initiatief leuk vinden, worden zij gevraagd contact op te nemen met de wijkraad via e-mail. info@wijkraadbeinum.nl.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.