Online petitie gestart voor betere Kanaalroute

REGIO – De provincie moet nu eindelijk eens aan de slag met een oplossing voor de problematiek op de N786, de provinciale weg tussen Apeldoorn en Dieren. De Werkgeversorganisaties VNO-NCW Stedendriehoek, Transport en Logistiek Nederland, Bedrijvenkring Apeldoorn, de Industriekern Eerbeek – Loenen en de Kamer van Koophandel Oost-Nederland zijn een online petitie gestart om dit te bewerkstelligen.

De N786 (Harderwijkerweg, Eerbeekseweg, Beekbergerweg) is de provinciale weg tussen Apeldoorn en Dieren. Een belangrijke economische levensader. Voor een ieder die er woont, werkt, recreëert of onderneemt. De N786 heeft een rigoureuze upgrade nodig. Een oplossing die de regio weer aantrekkelijk maakt voor de bedrijven en meer dan 3000 banen veilig stelt. Die de leefbaarheid voor de bewoners verbetert en een veilige omgeving garandeert.
Onderzoek heeft aangetoond dat de bereikbaarheid en leefbaarheid in de aanliggende dorpen ernstig onder druk staan. Bovendien stellen de dorpsraden dat een goede provinciale weg simpelweg nodig is om de overvolle A50 tussen Apeldoorn en Arnhem te ontlasten.
De Dorpsraden hebben gewerkt aan de Kanaalroute om een gezamenlijk standpunt vast te stellen. De raden stellen voor de Kanaalweg tot Loenen te verbeteren. Bij Loenen zou het verkeer dan over een nieuwe brug kunnen worden geleid en dan aan de andere kant van het Kanaal de reis naar Apeldoorn vervolgen. Dit voorstel wordt ondersteund door de gemeenten, VNO-NCW en Milieufederatie.
Helaas maar waar: noodzakelijk vervolgonderzoek en de noodzakelijke investeringen dreigen van de politieke agenda te verdwijnen als gevolg van bezuinigingen bij de provincie Gelderland. Echter: ondernemers en bewoners uit de omliggende dorpen en de drie gemeenten Apeldoorn, Rheden en Brummen zijn het er over eens: hier moet iets aan gedaan worden.
Er is een initiatief ontstaan om Provinciale Staten onder druk te zetten. Ieder wordt verzocht om de petitie te ondertekenen. Deze actie is te vinden op www.N786.nl.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.