Home / Eerbeek / Koren in muziektent MET

Koren in muziektent MET

EERBEEK – In de muziektent in Eerbeek zongen zondag twee koren uit de regio. Hard Koor; een Brummens mannenkoor dat zingt zoals het heet en Perunika; een koor uit Zuthpen dat gespecialiseerd is op in meerstemmige Bulgaarse zang.

Ondanks het druilende, slechte weer is het twee uur durende optreden van beide koren druk bezocht. De honderd stoelen waren, op een paar na, allemaal bezet. Het was voor de organisatie een gok of de koren wel goed bij elkaar pasten. Henk Klein: “Maar het was een goede gok, het was heel verrassend, experimenteel en een perfect match. De optredens pasten heel goed bij elkaar”.
Perunika zong Bulgaarse liederen, iets waar Hard Koor (foto) helemaal niet in thuis is. Hard Koor bracht Keltische liederen ten gehore, maar ook eigen liederen (zelf geschreven en eigen teksten) over de IJssel en de Brummense kerk. Iris Ficker, dirigent van Perunika, herkende de melodieën en zong enthousiast mee. Het optreden was de eerste van de tweede lichting optredens, georganiseerd door Stichting MeT (Muziek en Theater). In de zomer volgen er nog twee en in augustus en september vindt de laatste lichting plaats. In totaal worden er negen optredens verzorgd. 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.